Politologs: ASV armijas spēks – agrāko gadu propagandas rezultāts

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasASV karavīrs. Foto no arhīva
ASV karavīrs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labi zināms, ka ASV Bruņotajiem spēkiem nepieciešama modernizācija, tāpēc ASV karavīru vidū plaši izplatīts viedoklis, ka kara apstākļos viņi var netikt galā, uzskata politologs Igors Šatrovs.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Gandrīz puse amerikāņu karavīru uzskata, ka tuvākajā laikā ASV iesaistīties liela mēroga karā, - par to liecina izdevuma Military Times aptaujas dati. Aptuveni 46% respondentu ir pārliecināti, ka viņu valsts karos jau nākamgad. Iepriekš, 2017. gadā šādu viedokli pauda tikai 5% aptaujāto. Par ASV ticamākajiem pretiniekiem tiek uzskatīta Krievija un Ķīna, vēsta Sputnik Lietuva.

NATO bataljona karavīra uzšuve  - Sputnik Latvija
ASV karavīri pārliecināti – drīz sāksies karš ar Krieviju un Ķīnu

Intervijā radio Sputnik politologs, Mūsdienu ideoloģijas attīstības nacionālā institūta direktora vietnieks Igors Šatrovs norādīja, ka ziņas par "Krievijas draudiem" amerikāņu karavīru vidū pārsvarā ir propagandas rezultāts.

Patlaban amerikāņu sabiedrībā aktīvi tiek izplatīta Krievijai un Ķīnai naidīga propaganda. Ļoti daudz informācijas par Krievijas un Ķīnas armiju stāvokli, par to, ka Krievijas armija spēj nodarīt nelabojamu kaitējumu amerikāņu armijai, ka tā ir pietiekami spēcīga. Arī notikumi Sīrijā apstiprina Krievijas armijas cīņasspējas reālos faktus. Taču viena lieta ir cīņasspēja, pavisam cita – agresīvi nodomi. Skaidrs, ka Krievijai nav nekādu agresīvu nodomu," – norādīja Šatrovs.

Amerikāņu bažas rada ne tikai Krievijas aizsardzības augošais potenciāls, bet arī pašu armijas tagadējais stāvoklis, uzskata politologs.

"Pastāv objektīvs pamats paziņot, ka amerikāņu armija pašlaik turas tikai uz ilūzijas par tās varenību, tikai uz agrāko gadu propagandas rezultātiem. Reālā situācija ir daudz sliktāka. Tāpēc pastāv šāds noskaņojums starp amerikāņu karavīriem, kuri ir labāk informēti par patieso stāvokli. Tas ir, viņi uzskata: ja Krievija vai Ķīna uzbruks, Savienotās Valstis vienkārši netiks galā," – paskaidroja eksperts.

Šatrovs piebilda, ka ASV vadība nav zaudējusi veselo saprātu tik lielā mērā, lai izraisītu karu ar Krieviju vai Ķīnu.

Ziņu lente
0