NATO gatavojas Krievijas okupācijai, uzskata eksperts

© Foto : из архива автораKrievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs
Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumi tic, ka Krievijā drīz sāksies "krāsainā" revolūcija un, aizbildinoties ar humāno operāciju, būs iespējams sākt dabas resursiem bagātās valsts okupāciju, uzskata Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. NATO gatavojas atklātai militārai Krievijas okupācijai, uzskata Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs. Pēc viņa domām, to apliecina informācija par to, ka Polija iecerējusi atjaunot pirms astoņiem gadiem izformēto pulku Suvalku pilsētā pie Krievijas un Lietuvas robežas. K.Sivkovs norādīja, ka atsevišķs Polijas Bruņoto spēku pulks nekādu nopietnu apdraudējumu Krievijas Federācijai nerada, taču pēc viņa domām, šāds lēmums liecina par NATO  nodomiem, vēsta Sputnik Igaunija.

K.Sivkovs pauda pārliecību: rietumvalstis cer, ka sociāli politiskā spriedze Krievijā tuvākajos pāris gados sasniegs kritisko apmēru.

"Viņi gatavojas tam, ka pēc "krāsainās revolūcijas" sākuma Krievijā viņi varēs sākt valsts teritorijas okupāciju. Lai paveiktu to ātri un operatīvi, aizbildinoties ar humānu operāciju, NATO paplašina savu grupējumu pie Krievijas robežām," – paskaidroja eksperts intervijā radio Sputnik.

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados vērojama nebijusi NATO militārās klātbūtnes pastiprināšanās pie Krievijas robežām. Savas militāristiskās iniciatīvas alianse pamato ar nepieciešamību savaldīt draudus, ko it kā radot Krievija.

NATO bataljona karavīra uzšuve  - Sputnik Latvija
ASV karavīri pārliecināti – drīz sāksies karš ar Krieviju un Ķīnu

Savukārt Maskava jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka nav ieinteresēta palielināt konfrontāciju ar NATO ne Baltijas reģionā, ne citviet pasaulē. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka NATO ir labi informēta par to, ka Krievija neplāno nekādus uzbrukumus, taču izmanto mītus par valsts radītajiem draudiem, lai aizbildinātu militārās klātbūtnes paplašināšanu pie KF robežām. Tomēr, Lavrovs atgādināja, Krievija ir gatava spert nepieciešamos soļus, lai atvairītu nacionālās drošības apdraudējumu, jo nes alianses militārā potenciāla pastiprināšanās Austrumeiropā.

Ziņu lente
0