Austrumu slimnīca sūdzas par nedisciplinētiem pacientiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēl viena slimnīca atklājusi, ka rindas pie speciālistiem veido paši pacienti, kuri bez brīdinājuma palaiž garām pieraksta laiku.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā gada laikā bez brīdinājuma uz konsultācijām neierodas aptuveni 32 tūkstoši pacientu, vēsta Mixnews.lv.

Slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova pastāstīja, ka Austrumu slimnīcā kopējais apmeklētības procents šī gada pirmajā pusgadā bija 86% no visiem ambulatori pierakstītajiem pacientiem, tātad vidēji 14% palaiž garām vizītes pie ārsta.

"Tā kā esam lielākā valsts slimnīca, skaitliskā izteiksmē gadā tie ir apmēram 32 000 neatnākuši pacienti. Un šāds milzīgs skaits ir pat situācijā, kad slimnīcas darbinieki vairākas dienas iepriekš apzvana cilvēkus, atgādinot par pierakstu," – skaidroja Potetinova.

Asinis - Sputnik Latvija
Rīgas Austrumu slimnīca aicina ziedot asinis

Speciālistu konsultāciju izlaidušo pacientu skaits ir atkarīgs no ārsta specializācijas: piemēram, pie neirologiem, neiroķirurgiem un alergologa neatnāk aptuveni 20-25%, bet mazāk – tikai 5% no pierakstītajiem pacientiem – neatnāk uz konsultācijām pie reimatologiem, endokrinologiem un imunologiem. Septembrī, Latvijas Onkoloģijas centrā uz vizītēm pie ārsta neieradās 16% pierakstīto pacientu.

Potetinova norādīja, ka lielākais skaits izlaisto konsultāciju vērojams vasarā, atvaļinājumu laikā, kā arī vīrusu sezonā.

Pagājušajā nedēļā par pacientiem, kuri bez brīdinājuma neierodas pie ārsta, sūdzējās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārsti. Vecāku disciplinēšanas labad slimnīca par pārdomā iespēju noteikt naudas sodus tiem, kuri regulāri kavē vizītes, taču Veselības ministrija vēl nav gatava šādam radikālam lēmumam.

Ziņu lente
0