Politika

Latvijas iedzīvotāji ir pārliecināti, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli

© Sputnik / Sergey Melkonov"Sadusmoto vecāku gājiens"
Sadusmoto vecāku gājiens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četri no pieciem Latvijas iedzīvotājiem uzskata, ka pašreizējais Ministru kabinets neciena sabiedrības viedokli; vai kaut ko mainīs nākamā koalīcija

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju (80%) uzskata, ka valdība nerespektē sabiedrības viedokli, liecina pētījumu centra SKDS aptaujas dati. Rezultātus publicēja savā mikroblogā Twitter centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Vai valdība respektē sabiedrības viedokli? Septembrī tikai 14% saka JĀ, bet 80% NĒ. Turklāt 39% saka stingru NĒ. Redzēsim, vai jaunievēlētā vara šeit kaut ko mainīs. Iepriekšējā neizmainīja," - uzrakstīja Kaktiņš, komentējot aptaujas datus.

​Patiešām, kopš 2012. gada tādu daļa, kuri uzskata, ka valdošā koalīcija ieklausās sabiedrības viedoklī, praktiski nav mainījusies.

Konkurss Krievijas līderi - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāji aktīvi piedalās konkursā "Krievijas līderi"

Pozitīvo atbilžu skaits sasniedza rekordzemas atzīmes pēc ekonomiskās krīzes 2009. gada sākumā. Tad 88% respondentu atbildēja, ka valdošās partijas nerespektē sabiedrības viedokli, no tām 57% kategoriski atbildēja "nē".

Vislabāk šajā ziņā bija 2000. gadā, tolaik 22% aptaujāto paziņoja, ka valdība respektē sabiedrības viedokli. Kopš tā laika šāda augstā rādītāja vairs nebija.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, tikai viens no simts Latvijas iedzīvotājiem ticēja, ka partijas izpildīs visus savus priekšvēlēšanu solījumus.

Iedzīvotāji arī netic, ka valdība tiks izveidota tuvākajā mēnesī - līdz Latvijas simtgadei.

Ziņu lente
0