Gaidām salnas: sinoptiķi par laika apstākļiem nākamajā nedēļā

© Sputnik / Sergey MelkonovRīga
Rīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamās nedēļas sākumā Latvijas iedzīvotājiem jau būs nepieciešami silti rudens apģērbi, brīdina sinoptiķi.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Silts un sauss rudens ir beidzies - tuvākajās dienās Latvijas iedzīvotājus sagaida aukstums, vējš un nokrišņi, ziņo sinoptiķi.

Laika apstākļi sāks mainīties jau piektdien - nokrišņi vēl nav gaidāmi, bet mākoņi daļēji segs debesis. Maksimālā temperatūra dienā +11... +14 grādi.

Brīvdienās dienas temperatūra pazemināsies vēl par pāris grādiem, bet naktī atsevišķās vietās, iespējamas pat salnas līdz 0 … -1 grādiem. Mākoņainums pastiprināsies, sestdien un naktī uz svētdienu atsevišķos rajonos gaidāms lietus.

​Nākamās nedēļas sākumā Latvijas iedzīvotājiem jau būs nepieciešami silti rudens apģērbi - naktī uz pirmdienu valstī pastiprināsies rietumu vējš, kas saglabāsies līdz darba nedēļas beigām. Dažos rajonos vēja spēks būs lielāks par 20 m/s.

Visas nedēļas garumā dažādos Latvijas rajonos līs lietus, nedēļas vidū iespējami spēcīgi nokrišņi. Sākot ar pirmdienu, gaisa temperatūra samazināsies un nedēļas beigās vietām būs iespējams pat slapjš sniegs. Dienā gaisa temperatūra nebūs lielāka par +3 … +8 grādiem.

Tikmēr sinoptiķi atzīmē, ka 18. oktobrī Latvijā tika uzstādīti jauni temperatūras rekordi. Dažās vietās gaisa temperatūra sasniegusi +20 grādus, kas agrāk notika tikai vienu reizi - 1949. gadā.

Ziņu lente
0