Facebook izveidojis speciālu nodaļu cīņai pret "iejaukšanos" vēlēšanās

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunajā nodaļā strādā vairāk nekā 20 eksperti pētījumu, programmēšanas, drošības apdraudējumu analīzes un datu analīzes jomā. Viņi reālā laikā var sekot informācijai, kas attiecas uz vēlēšanām.

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Amerikāņu kompānija Facebook paziņojusi par speciālā "komandas punkta" atklāšanu, kas cīnīsies ar iespējamo iejaukšanos vēlēšanās un nepatiesas informācijas izplatīšanu, teikts sociālajā tīkla paziņojumā, vēsta RIA Novosti.

"Septembrī, Brazīlijas un Amerikas vēlēšanu gaidās, mēs atklājām pirmo fizisko operatīvo punktu pilsētā Menlo parka Kalifornijā. Mūsu mērķis ir savākt vienā vietā ekspertus no visas valsts, kuri nodarbojas ar šo jautājumu ("iejaukšanās vēlēšanās" - red.), lai viņi reālā laikā varētu reaģēt uz potenciālajām problēmām, kas tiek atpazītas ar tehnoloģiju palīdzību, un ātri tās risināt," - ziņo sociālais tīkls.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Tramps parakstījis rīkojumu par sankcijām sakarā ar iejaukšanos vēlēšanās ASV

Kā norāda uzņēmums, jaunajā nodaļā strādā vairāk nekā 20 ekspertu pētījumu, programmēšanas, drošības apdraudējumu analīzes un datu analīzes jomā. Viņi var reālā laikā sekot informācijai, kas attiecas uz vēlēšanām, jo īpaši par "balsošanas traucēšanu, surogātpasta palielināšanu, iespējamo ārzemju iejaukšanos vai ziņojumiem par sociālā tīkla politikas pārkāpumiem". Turklāt viņi "seko līdzi jaunumiem un darbībām, kas saistītas ar vēlēšanām, citos sociālajos tīklos un tradicionālajos medijos", lai "izsekotu, kāds saturs varētu kļūt par vīrusu".

Iepriekš Facebook iekļuva politiskā skandāla centrā ASV. Mediji ziņoja, ka firma Cambridge Analytica, kura sadarbojās ar Donaldu Trampu priekšvēlēšanu kampaņas laikā, nelikumīgi saņēmusi datus par 50 miljoniem Facebook lietotāju. Pamatojoties uz apkopotajiem datiem, pētnieki novērtēja vēlētāju politiskās preferences un rādīja viņiem reklāmu, kas tieši trāpīja viņu interešu zonā. Vēlāk noskaidrojās, ka noplūde varētu ietekmēt 87 miljonus lietotāju. Turklāt kompānijas vadītājs Marks Zakerbergs tika izsaukts kā liecinieks lietā par tā saukto Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanos 2016. gadā, kuras izmeklēšana notiek kongresā un ko noliedz gan Baltajā namā, gan Kremlī. It īpaši kompāniju kritizēja par to, ka tās drošības politika ļāva lietotājiem iejaukties vēlēšanās.

Ziņu lente
0