Šaušanas laikā Kerčas koledžā gāja bojā 20 cilvēki

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasUzbrukums Kerčas koledžam
Uzbrukums Kerčas koledžam - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divpadsmit cietušie joprojām atrodas reanimācijā, kopumā šaušanas laikā bojā gājuši divdesmit cilvēki, tostarp seši nepilngadīgie, vēl piecdesmit cilvēki cietuši.

RĪGA, 18. oktobris - Sputnik. Traģēdijas upuru skaits Kerčas koledžā pieauga līdz 20, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz pilsētas administrāciju.

Trešdien, ceturtā kursa students Vladislavs Rosļakovs sarīkoja sprādzienu un apšauda cilvēkus Kerčas Politehniskajā koledžā, pēc tam izdarīja pašnāvību koledžas bibliotēkā. Tika ierosināta krimināllieta pēc likuma panta "terorakts", vēlāk to pārkvalificēja par divu un vairāku personu slepkavību sabiedrībai bīstamā veidā.

Bojāgājušo vidu ir 15 studenti, no kuriem seši ir nepilngadīgi, un pieci koledžas darbinieki. Krimas vadītājs Sergejs Aksenovs ir izsludinājis reģionā trīs dienu sēras.

Kopumā cietuši aptuveni 50 cilvēki. Pagājušajā naktī ārstiem izdevās stabilizēt smagi ievainoto stāvokli, ceturtdien no rīta paziņoja RF Veselības aizsardzības ministre Veronika Skvorcova.

"Reanimācijas nodaļā ir 12 cilvēki, no kuriem septiņi ir īpaši smagā stāvoklī, trim ir smags stāvoklis, diviem ir vidēji smags stāvoklis," - sacīja Skvorcova.

Psihologu grupa strādā ar visiem cietušajiem un viņu ģimenēm, pastāstīja Skvorcova.

"Ar visiem cietušajiem, vecākiem strādā psiholoģi, jo, jo vieglāk kļūst vispārējais stāvoklis, jo vairāk rodas atmiņas par to, kas notika, nācās pārdzīvot bailes. Vecāki ir ļoti satraukti. Mūsu psihologu vienības turpina strādāt, viņi pavadīs ģimenes un, attiecīgi, skolēnus," - sacīja ministre.

Ziņu lente
0