WhatsApp loterija: Eda Šīrana koncerta biļešu vietā liels rēķins par telefonu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasEds Šīrans
Eds Šīrans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WhatsApp mobilajā lietotnē izplātas krāpnieciskā loterija - ļaundari sola iespēju laimēt biļetes uz Eda Širana koncertu Lucavsalā.

RĪGA, 17. oktobris — Sputnik. Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija Cert.lv saņēmusi virkni ziņojumu par krāpniecisko loteriju mobilajā lietotnē WhatsApp. Brīdinājums ir publicēts Сert.lv vietnē.

Krāpnieki sola bezmaksas biļetes uz Eda Šīrana koncertu Lucavsalā, bet vienīgais, ko no viņiem varētu dabūt, ir liels rēķins par telefonu.

"Aicinām būt vērīgiem, uzticēties informācijai tikai oficiālās tīmekļa vietnēs, no oficiāliem pasākuma organizatoriem L Tips Agency un oficiāliem biļešu izplatītājiem bilesuserviss.lv," - brīdina Cert.lv.

Sākumā krāpnieki sūta ziņu, ka cilvēks ir laimējis iespēju bez maksas saņemt biļetes uz Eda Šīrana koncertu Lucavsalā. Tad piedāvā atbildēt uz četriem vienkāršiem jautājumiem. Drīz tiek saņemts nākamais ziņojums, kurā teikts, ka atbildes ir pareizas - pat ja tās ir nepareizas - un var saņemt biļetes.

Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Piezvani man, piezvani: Latvijas iedzīvotājiem uzbrūk telefonu krāpnieki

Tomēr vispirms tiek piedāvāts izsūtīt viltotu loteriju vēl desmit WhatsApp kontaktpersonām. Kad tas ir izdarīts, lietotājs tiek pārvirzīts uz "sadarbības partnera vietni".

Tas ir pēdējais krāpnieciskās shēmas solis. Portālā lūdz ievadīt tālruņa numuru, lai saņemtu "lejupielādes kodu". Vietnes apakšējā daļā slēpjas neievērojama norāde, ka patiesībā cilvēks piekrīt abonenta pakalpojumam, kas maksā 2,90 eiro par katru saņemto īsziņu. Pakalpojumā ietilpst viena īsziņa nedēļā - un ziņojumi tiks saņemti līdz abonēšanas pārtraukšanas brīdim.

Cert.lv aicina būt vērīgiem un neuzticēties krāpnieku trikiem.

Populārā britu dziedātāja Eda Šīrana vienīgais koncerts Baltijas valstīs norisināsies Rīgā 2019. gada 12. jūlijā.

Ziņu lente
0