Darbu atņems nevis mašīnas, bet gan superproduktīvi cilvēki

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasRobots
Robots - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aiz katra robota stāv cilvēks, tādēļ darba tirgus mehanizācija izveidos jaunas darba vietas inovatīvās nozarēs, pastāstīja eksperti Rīgā.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Ko nes jaunās tehnoloģijas: draudus vai iespējas – šis jautājums tika apspriests tehnoloģiju izstādē Riga Comm 2018, raksta la.lv

Savus inovatīvā biznesa risinājumus prezentēja vairāk nekā 180 uzņēmumi no visas pasaules. Norisinājās dažādas diskusijas par finanšu, mārketinga, blokķēdes, mašīnu apmācības un citu nozaru attīstību.

Kurš kuru

Līdz ar katru jaunu pētījumu un atklājumu, kas saistīts ar darba automatizāciju, pieaug bažas, ka nākotnē cilvēkiem darba tirgū paliks pārāk maz vietas. Taču robotizācija radīs jaunas darba vietas speciālistiem, kuri veiks mašīnu tehnisko apkalpošanu un jaunu tehnoloģiju izstrādi.

Vispasaules robotu konference: prot visu, būs visur - Sputnik Latvija
Video
Vispasaules robotu konference: prot visu, būs visur

Galvenais konferences temats bija saistīts ar mašīnu apmācību un tās praktisko pielietojumu – ne tikai tādos nozaru gigantos, kā Google vai Facebook, bet arī mazākos uzņēmumos un valsts iestādēs, piemēram, Uzņēmumu reģistrā vai Lattelecom.

"Arī mēs esam spēruši soli tālāk. Šogad konference bija veltīta praktiskiem šo tehnoloģiju lietojumiem, kurus jau šodien ir iespējams ieviest uzņēmumos, tostarp rēķinu apmaksas prognozēšana vai digitālais asistents klienta apkalpošanas procesa uzlabošanai," - pateica Intelligent Machines Riga vadītājs Aldis Ērglis.

Pēc viņa sacītā, visticamāk, cilvēki strādās kopā ar mākslīgo intelektu, jo "aiz katra robota stāv cilvēks".

"Darbu atņems nevis mašīnas, bet gan superproduktīvi cilvēki, kas izmantos gudras mašīnas un tāpēc varēs izdarīt desmit cilvēku darbu vieni paši," - spriež Ērglis.

Nākotne jau ir klāt

Par citu galveno izstādes tematu kļuva finanšu tehnoloģijas – eksperti pastāstīja par jauniem risinājumiem patērētāju ērtībām, finanšu tehnoloģiju riskiem un finanšu operāciju paātrināšanu.

Robots-transformers pastaigājas pa tūrisma izstādi - Sputnik Latvija
Latvijā ierosināts aizstāt viesstrādniekus ar robotu armiju

"Finanšu tehnoloģiju joma attīstās ļoti strauji. Vēl nesen iespēja veikalos norēķināties par pirkumiem ar viedtālruni vai aproci šķita nākotne, tad tagad tā daudziem jau ir ikdiena," - norāda "Citadele" bankas E-biznesa nodaļas vadītājs Mārtiņš Bērziņš.

Izstādes ietvaros Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padome organizēja ķīniešu ražotāju aprīkojuma un elektronikas ekspozīciju, kurā savu produkciju prezentēja 49 uzņēmumi no Pekinas, Šanhajas un citiem Ķīnas reģioniem.

Viesi nodemonstrēja Ķīnas tehnoloģiju potenciālu: novatoru tehnoloģijas un produktus, inovācijas elektroenerģētikā, enerģētikā, robotikā un tā tālāk.

Ziņu lente
0