Tusks uzskata, ka ES jāgatavojas sliktākajam Brexit scenārijam

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertLielbritānijas un ES karogi. Foto no arhīva
Lielbritānijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropadomes vadītājs norādīja, ka Lielbritānijas izstāšanās no Savienības "izrādījusies pat sarežģītāka, nekā bija gaidīts".

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Eiropas Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks aicināja ES valstu līderus būt gataviem tam, ka Lielbritānijas izstāšanās no Savienības notiks bez vienošanās panākšanas ar Eiropas Savienību, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz britu izdevumu The Independent.

Kā vēsta izdevums, par to Eiropadomes vadītājs paziņoja valstu vadītāju uzrunā Briseles samita gaidās, kas notiks 17.-18. oktobrī un kļūs, pēc politiķa domām, par "atklāsmes mirkli".

Pēc Tuska sacītā, šobrīd Brexit bez provizoriskas vienošanās "ir iespējamāks, nekā jebkad iepriekš". Turklāt, kā norāda Eiropadomes vadītājs, Lielbritānijas izstāšanās no savienības "izrādījusies pat sarežģītāka, nekā bija gaidīts".

Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Britu uzņēmējs atvēlējis miljonu mārciņu jaunam referendumam Brexit jautājumā

Tajā pašā laikā Tusks uzsvēra, ka, neskatoties uz visām grūtībām, esošā lietu kārtība nenovedīs pie tā, ka Brisele atmetīs visus centienus vienoties ar Londonu.

Gaidāmo samitu atklās Brexit apspriešana. Gaidāms, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja sniegs Lielbritānijas izstāšanās nosacījumu vērtējumu un izdarīs "pēdējo mēģinājumu" pārliecināt Eiropas varasiestādes. Pēc tam ES paliekošās 27 valstis apspriedīs Mejas teikto un savu Brexit redzējumu.

Septembrī Austrijas samitā līderi jau noraidīja Mejas izstāšanās plānu no Savienības. Tostarp, Brisele sagaida no Londonas piekāpšanos tirdzniecībā un muitas līgumos Lielbritānijas un Īrijas robežā. Turklāt toreiz Tusks paziņoja Mejai, ka viņas Brexit plāns esošajā variantā apdraud vienotu tirgu un nevarēs strādāt.

Ziņu lente
0