Mediji: Dānijā ierosināts sodīt par "prokrievisku" viedokli

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumprojekts paredz, ka Dānijas pilsonim draudēs sods, ja viņš nolems, ka pret Krieviju vērstās sankcijas kaitē Dānijai, un savu viedokli pastāstīs medijiem.

RĪGA, 14. oktobris — Sputnik. Dānijas parlamenta vietnē publicēts likumprojekts, kura pieņemšanas gadījumā karalistes pilsoņiem draudēs kriminālatbildība par "prokrievisku" viedokli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Berlingske.

Likuma "Par pasākumiem cīņai ar ārvalstu izlūkdienestu veiktajām psiholoģiskās ietekmes operācijām" projekts paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 gadiem, ja viņu izteikumi priekšvēlēšanu kampaņu laikā atšķirsies no valdības oficiālā viedokļa, teikts rakstā.

Berlingske minēti piemēri – darbības, par kurām var sekot minētais sods: iejaukšanās sabiedriskās debatēs, kā arī mēģinājumi ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu.

"Tas var potenciāli attiekties uz tādu situāciju: ārvalstu izlūkdienesta aģents saka, ka būtu labi nomainīt izdegušu lampiņu kādas iestādes tualetē, bet dāņu direktors ņem un seko viņa padomam," – atzīmēja raksta autors.

Piemēram, Dānijas pilsonim draudēs sods, ja viņš nolems, ka pret Krieviju vērstās sankcijas kaitē Dānijai, un savu viedokli pastāstīs medijiem. Līdzīgi beigsies mēģinājums jebkādā veidā ietekmēt situāciju par labu gāzesvada "Ziemeļu straume 2" projekta īstenošanai.

Maršs Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukrainā aizliegts bez maksas runāt krieviski

Pēc raksta autora domām, likumprojektu iespējams uzskatīt par mēģinājumu iebiedēt dāņu sabiedrību, jo runa ir par pilsoņu likumīgu viedokli, kas pausts publiskās diskusijās, taču to var uzskatīt par propagandu.

ASV jau vairāk nekā gadu izmeklē "Krievijas iejaukšanos" prezidenta vēlēšanās, kurās uzvaru izcīnīja Donalds Tramps. Izmeklēšanu vada speciālais prokurors Roberts Millers, kā arī abas ASV Kongresa palātas. Arī dažas Eiropas valstis apsūdzējušas Krieviju par "iejaukšanos" viņu iekšējās lietās.

Krievija ir vairākkārt atspēkojusi tamlīdzīgas apsūdzības, un valsts prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tām nav sniegti nekādi pierādījumi. Arī valsts ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka nav nekādu faktu, kas apstiprinātu tamlīdzīgu "iejaukšanos".

Ziņu lente
0