Krievijas ārlietu ministrs: ASV cenšas sašķelt Sīriju

© DELIL SOULEIMAN / AFPASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasija ciema Sīrijā
ASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasija ciema Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka ASV cenšas izveidot kvazivalsti uz austrumiem no Eifratas, izmantojot kurdu atbalstu.

RĪGA, 13. oktobris — Sputnik. ASV ar savu sabiedroto rokām vēlas izmantot zemes uz austrumiem no Eifratas kvazivalstiska veidojuma radīšanai, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta RIA Novosti.

Politiķis nepiekrīt apgalvojumiem par to, ka Idliba ir pēdējais problemātiskais rajons Sīrijas teritorijā.

Amerikāņu karavīri Sīrijā - Sputnik Latvija
Damaska pieprasījusi ASV izvest bruņotos spēkus no Sīrijas

"Uz austrumiem no Eifratas ir milzīgas zemes, kur notiek absolūti nepieņemamas lietas. Šīs zemes ASV cenšas izmantot ar savu sabiedroto Sīrijā, pārsvarā – kurdu – palīdzību, lai radītu tur kvazivalsti (..) un izdarītu visu iespējamo, lai radītu apstākļus savu aizbilstamo normālai dzīvei," – teica Lavrovs, atbildot uz RT France, Paris Match un Figaro jautājumiem.

Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka amerikāņi veido alternatīvas varasiestādes, veicina bēgļu atgriešanos un izmitināšanu.

"Turklāt teritorijās, ko kontrolē Sīrijas likumīgā valdība, ne ASV, ne Francija, ne citas rietumvalstis nevēlas radīt apstākļus bēgļu mājupbraukšanai līdz brīdim, kā mums apgalvo Rietumi, nav sācies politiskais process, kas pelnījis uzticību. Jautājums ir, kāpēc Eifratas upes austrumu krastā, ko kontrolē ASV un to vietējie sabiedrotie, nevajag gaidīt, kad sāksies politiskais process, kas pelnījis uzticību," – paskaidroja Krievijas ārlietu ministrs.

Lavrovs uzskata, ka šajā rajonā ASV vēlas radīt teritoriju, kas kļūs par kaut kādas jaunas valsts prototipu, "vai arī tā atkal būs ārkārtīgi bīstama spēle ar Irākas Kurdistānu, tā saucamā "Lielās Kurdistānas" ideja".

"Pieļauju, ka ASV šajā rajonā cenšas uzturēt tādu iesildītu situāciju, lai neviens nevarētu nomierināties. Tādā duļķainā ūdenī viņiem ir daudz vienkāršāk ķert zivis, ko vēlas viņi. Tas nekad nav vedis ne pie kā laba," – piezīmēja Krievijas ārlietu ministrs.

Ziņu lente
0