Eiropas Savienībai draud masveida migrācijas "bumba"

© Фото Muitinės kriminalinė tarnybaNelegālie migranti
Nelegālie migranti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Mēs jau esam zaudējuši Lielbritāniju. Ja referendums notiktu Polijā, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā, mēs zaudētu šīs valstis," – uzskata beļģu politiķis Barts de Vēvers.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Masveida migrācija likusi "bumbu" Eiropas Savienības pamatos, un neizdosies saglabāt pašreizējo modeli, ja netiks slēgtas robežas, paziņoja Antverpenes gubernators, valdības koalīcijā strādājošās "Jaunās flāmu alianses" (N-VA) līderis Barts de Vēvers, ziņo RIA Novosti.

"Mēs neiebilstam pret migrāciju, taču tai jāpievērš uzmanība cilvēkiem, kam ir darba tirgū nepieciešamās zināšanas, kā tas notiek Kanādā vai Austrālijā. Ir jāpārtrauc apgalvot, ka ikvienam, kas pie mums ierodas, ir nepieciešama iespēja integrēties, saņemt ienākumus, sociālo mājokli. Tā nedara nekur, izņemot Eiropu, tas nelīdz," – paziņoja ietekmīgais beļģu politiķis intervijā avīzei La Libre.

Migranti - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība slīkst nelegālās imigrācijas viļņos

"Mēs esam viena no valstīm, kur ienākumu sadales līmenis ir viens no nozīmīgākajiem pēc Skandināvijas valstīm. Taču mums neizdosies saglabāt šo modeli, ja neslēgsim robežas," – viņš uzskata.

"Eiropas imigrācijas politika tika sastādīta "aukstā kara" laikā. Toreiz domāja, kā aizsargāt cilvēkus, kuri bēguši no komunistiskajām valstīm. Taču patvēruma piešķiršanas noteikumi netika rakstīti masveida imigrācijai," – atzīmēja politiķis.

"Tas ir neprāts. Eiropas Savienības pamatos ir ielikta bumba," – viņš teica, norādot uz Eiropas tiesnešu viedokli, kuri aizliedz nelegālo imigrantu kuģu piespiedu izraidīšanas praksi.

"Mēs jau esam zaudējuši Lielbritāniju. Ja referendums notiktu Polijā, Čehijā, Slovākijā, Ungārijā, mēs zaudētu šīs valstis," – uzskata beļģu politiķis Barts de Vēvers.

Iepriekš Polijas prezidents Andžejs Duda paziņoja, ka Višegradas valstis (Polija, Čehija, Slovākija un Ungārija – V4) pirmās jau pirms trim gadiem ieminējās, ka labākā metode cīņā ar nelegālo migrāciju ir palīdzība reģioniem, no kuriem ierodas bēgļi, nevis patvēruma meklētāju izmitināšana ES valstīs, bieži vien – pretēji šo valstu valdību gribai.

Акция протеста в Берлине - Sputnik Latvija
The Local: vai medijiem jāstāsta par bēgļu noziegumiem

Eiropa pārdzīvo nopietnāko migrācijas krīzi kopš Otrā pasaules kara gadiem. To radījuši bruņotie konflikti un smagās ekonomiskās grūtības Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīs.

Itālijas jaunā valdība uzskata nelegālās migrācijas apkarošanu par vienu no saviem prioritārajiem uzdevumiem. Šī iemesla dēļ IeM faktiski slēgusi Itālijas ostas nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri glābj migrantus Vidusjūrā, - Itālija cenšas panākt migrantu nosūtīšanu uz citām Eiropas ostām.

Ziņu lente
0