Komposta "zelta" kalni: Latvija piešķirs izgāztuvēm 32 miljonus no eirofondiem

CC0 / pixabay / Atkritumu poligons
Atkritumu poligons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komposta iekārtas tiks uzstādītas "Križevņiku" un "Getliņu" izgāztuvē.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apstiprinājusi divus bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtu uzstādīšanas projektus uz eirofondu finansējuma rēķina, raksta la.lv.

Kopumā šiem mērķiem no Kohēzijas fonda tiks piešķirti 32 329 658,54 eiro.

Komposta iekārtas tiks uzstādītas cieto sadzīves atkritumu poligonos "Križevņiki" (SIA Atlas) un "Getliņi" (SIA Getliņi EKO).

Projektu mērķis ir attīstīt bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādi un veicināt atkārtotu atkritumu izmantošanu Austrumlatgales un Pierīgas reģionos. Plānots samazināt atkritumu apjomu un palielināt to pārstrādi gan reģionālajā, gan valsts mērogā, kā arī nodrošināt atkritumos esošo resursu atgriešanu ekonomikas apritē.

Iekārtas veiks anaerobo bioloģiski noārdāmo atkritumu fermentāciju un to pārstrādi kompostā, kā arī enerģijas ražošanu no biogāzes, kura rodas pārstrādes procesā.

Šoreiz aģentūras izskatīšanai tika iesniegti 12 projekti, kuriem kopumā būtu bijis nepieciešams divreiz vairāk eirofondu finansējuma, nekā ir – 64 miljoni eiro 32 miljonu vietā.

Kopējās investīcijas apstiprinātajos projektos sastāda vairāk nekā 45 miljonus eiro, tostarp, 32 miljonus eiro no eirofondiem. Projekti tiks īstenoti Rēzeknes un Stopiņu novadā.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra ir Finanšu ministrijas iestāde, kura kontrolē projektu īstenošanu par eirofondu piešķirtajiem līdzekļiem.

Ziņu lente
0