NordBalt remontdarbus pabeigs ātrāk, nekā paredzēts

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasApakšstācija
Apakšstācija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, sauszemes kabeļa savienojumu sakabju nomaiņai bija jābūt pabeigtai vien oktobra beigās.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Enerģijas savienojuma starp Lietuvu un Zviedriju Nordbalt remontdarbi tiks pabeigti ātrāk, nekā ieplānots, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Lietuvas Enerģētikas ministrijas preses dienestu.

Kompānija Litgrid paziņojusi, ka NordBalt uzsāks darbu jau 12. oktobrī.

Lietuvas prezidente Daļa Gribauskaite - Sputnik Latvija
Gribauskaite aicina ASV palīdzēt Baltijas energotīklu aizsardzības nodrošināšanā

Sauszemes kabeļa savienojuma sakabju nomaiņa sākās 16. augustā. Tika plānots, ka šie darbi tiks pabeigti tikai 28. oktobrī.

"Mēs esam ļoti priecīgi, ka darbus izdosies pabeigt ātrāk, nekā plānots. Visus remontdarbus izdevies pabeigt veiksmīgi, laikapstākļi bija labvēlīgi. Darbu veicēji ievēroja stingrās kvalitātes prasības, un mēs kopā darījām visu iespējamo, lai tirgus pēc iespējas ātrāk varētu izmantot infrastruktūru," paziņoja Litgrid ģenerāldirektors Daivis Virbickis.

Lietuva iegūst elektrību ar NordBalt savienojuma palīdzību, kurš sāka funkcionēt 2016. gadā. Taču savienojums darbojas ar traucējumiem, kā dēļ elektroenerģijas cenas reģionā pastāvīgi mainās.

Enerģijas savienojuma remonts kļuva par vienu no iemesliem elektroenerģijas cenas izmaiņām Lietuvā un Latvijā. Kā norādīja neatkarīgā elektroenerģijas piegādātāja Energijos tiekimas ģenerāldirektors Ainis Kavaļauskis, pēdējo mēnešu laikā Baltijas valstīs tika novērots rekordliels cenu līmenis. Taču viņš piebilda, ka tas ir saistīts arī ar nelabvēlīgajiem laikapstākļiem un remontdarbiem AES reģionā.    

Ziņu lente
0