Jūrmalas mēru nespēja atstādināt no amata pēc skandāla ar narkotikām

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Юрмалы Гатис Трукснис
Мэр Юрмалы  Гатис Трукснис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas mērs saglabā savu amatu pēc skandāla ar narkotikām.

RĪGA, 9. oktobris – Sputnik. Opozīcijas prasība par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS) atstādināšanu no amata, kuru tur aizdomās par narkotiku lietošanu, Jūrmalas domes ārkārtas sēdē ar balsu vairākumu tika noraidīta, vēsta LSM.

Pirms divām nedēļām kļuva zināms, ka pirms diviem gadiem kratīšanas laikā Truksnim tika atrasta šļirce ar kokaīnu un viņa DNS pēdām. Policija izrakstīja Jūrmalas mēram 100 eiro sodu par narkotiku lietošanu. Pēc tam pilsētas domes deputāti pieprasīja sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tiktu pieņemts lēmums par pilsētas mēra atstādināšanu no amata.

Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis atzina Jūrmalas mēra problēmas ar kokaīnu

Sēde notika vakar, 8. oktobrī. Ar balsu vairākumu šis piedāvājums tika noraidīts, pret mēra piespiedu atbrīvošanu no dienesta pienākumu izpildīšanas nobalsoja frakcijas ZZS un "Saskaņa". Pats pilsētas mērs balsojumā nepiedalījās. Viņš apgalvo, ka necieš no narkotiku atkarības, un, lai to pierādītu, pat nodevis analīzes Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā un Valsts tiesu medicīniskās ekspertīzes centrā. Pirmās iestādes rezultāti, pēc Trukšņa sacītā, apstiprināja, ka viņš nav atkarīgs, izmeklēšanas rezultātus no tiesu medicīniskās ekspertīzes centra viņš vēl gaida.

Iepriekš Truksnis paziņoja žurnālistiem, ka par sodu, kā arī par administratīvo procesu, uzzinājis no publikācijām medijos.

Atgādināsim, ka deputāti jau divreiz nocēluši Truksni no mēra amata: pirmo reizi 2013. gadā, kad viņu apsūdzēja pašreklāmā par nodokļu maksātāju naudu, otro reizi – 2016. gadā, kad viņu apsūdzēja nelikumīgā partiju finansēšanā. Tiesa, tas netraucēja viņam tikt ievēlētam pilsētas mēra amatā trešo reizi.

Ziņu lente
0