Mācību laikā Lietuvā bojā gājis karavīrs no Vācijas

© Foto : Facebook / Lietuvos kariuomenė / Ieva BudzeikaitėУчения "Удар молнии 2017" в городе Пабраде
Учения Удар молнии 2017 в городе Пабраде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību laikā Lietuvā noticis traģisks incidents – avārijas rezultātā bojā gājis NATO karavīrs.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Lietuvas Aizsardzības ministrijas preses dienests paziņojis, ka Pabrades poligonā bojā gājis karavīrs no Vācijas, raksta Sputnik Lietuva.

Traģēdija notikusi NATO bataljona spēku mācību laikā. Bruņu transportlīdzeklis, kuru vadīja karavīrs, saskrējās ar koku.

Šobrīd ar izmeklēšanu nodarbojas vācu tiesībsargājošās iestādes.

Lietuvas Aizsardzības ministrija izteikusi līdzjūtību bojāgājušā radiniekiem un draugiem.

Incidenti mācību laikā

Pēdējā laikā Baltijas valstīs regulāri tiek rīkotas mācības ar NATO karavīru piedalīšanos. Mācības notiek ne vien poligonos, bet arī ārpus to robežām.

Iepriekš vēstīts, ka Lietuvā divi Francijas karavīri cietuši ceļu satiksmes negadījumā, avārija notikusi 10. jūnijā pa ceļam uz poligonu, Pabrades pilsētas apkaimē. CSN laikā apgāzās armijas apvidus auto, kurā atradušies divi karavīri.

Панорама города-призрака бывшей советской военной радиолокационной станции возле Скрунды - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izlaupījuši un atdevuši NATO. Baltijas valstīs atstātā Padomju armijas mantojuma liktenis

Kazlu-Rūdas pilsētā 9. jūnijā ASV bruņutransportieris iekļuva avārijā. Cieta viens karavīrs. Iepriekš, 7. jūnijā netālu no Kauņas četri bruņutransportieri Stryker saskrējušies bruņutehnikas kolonnas kustības laikā. Šajā avārijā cieta 13 amerikāņu karavīri.

Latvijā mācības Namejs 2018, kuras notika visā valsts teritorijā no 20. augusta līdz 2. septembrim, nopietnā avārijā uz Siguldas šosejas nokļuva speciālo uzdevumu vienības policijas bataljoni. Viens no bataljona autobusiem, kas pārvietojās kolonnas sastāvā, sadūrās ar kravas automašīnu, cietuši četri policijas darbinieki.

Lēmums par NATO bataljonu dislokāciju Polijā un Baltijas valstīs tika pieņemts 2016. gada 8. jūnijā, alianses samitā Varšavā sakarā ar to, ka esot augusi Krievijas "agresija".

Krievija jau vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta situācijas eskalācijā pie savām robežām, neveic un neplāno agresīvas darbības nevienā reģionā, arī Baltijas valstīs. KF ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda viedokli, ka NATO vadībai tas ir labi zināms, taču alianse, aizbildinoties ar Maskavas agresiju joprojām paplašina spēkus pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0