Krievijā iznīcināti inficēti ziedi no Latvijas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПродажа цветов накануне 8 марта
Продажа цветов накануне 8 марта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar karantīnas kaitēkli inficētie ziedi ieradušies Krievijā no Latvijas.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Sanktpēterburgā tika iznīcināta ar ziedu kaitēkli inficētā rožu un hrizantēmu partija, vēsta "Rosseļhoznadzor" reģionālā pārvalde.

Dzīvi Rietumu (Kalifornijas) ziedu tripša imago tika konstatēti trīs griezto ziedu partijās SIA "Tamariks" īslaicīgās glabāšanas noliktavas teritorijā Sanktpēterburgā. Speciālisti apstiprināja bīstamā augu karantīnas kaitēkļa klātbūtni ziedos.

Килька - Sputnik Latvija
Krievija iznīcinās igauņu ķilavas

Saskaņā ar Eirāzijas ekonomiskās savienības spēkā esošajiem normatīvajiem tiesību aktiem tika iznīcinātas no Latvijas importētās 460 Kenijas rozes un 320 spāņu hrizantēmas.

Rietumu (Kalifornijas) ziedu tripsis ir visu dārzeņu un vairuma dekoratīvo ziedu augu kultūru bieds. Kaitēklis ir īpaši aktīvs bīstamo augu vīrusu saslimšanu pārnēsātājs.

Krievijā Rietumu tripsis iekļauts karantīnas objektu sarakstā. Krievija jau ne pirmo reizi piefiksē no Latvijas ievestos ar Rietumu tripsi inficētos augus. Piemēram, iepriekš Ļeņingradas apgabalā iznīcināja gandrīz septiņus tūkstošus inficēto rožu, hrizantēmu un alstromēriju, kuras tika ievestas no Latvijas, Lietuvas un Slovākijas. Pagājušajā gadā "Rosseļhoznadzor" speciālisti iznīcināja no Latvijas ievesto Spānijas rožu partiju, arī šie ziedi bija inficēti ar bīstamo kaitēkli.

Ziņu lente
0