KF vēstniecība nosaukusi publikācijas par "krievu hakeriem" par informācijas uzbrukumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas diplomātiskās misijas pārstāvji uzskata publikācijas par hakeru uzbrukumiem par Lielbritānijas specdienestu organizētu informatīvo kampaņu.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Krievijas vēstniecība uzskata publikāciju par KF hakeru uzbrukumiem Cancer Research UK par daļu no Londonas antikrievijas kampaņas, paziņoja RIA Novosti diplomātiskās misijas pārstāvis.

Britu avīze Telegraph ar atsauci uz saviem informācijas avotiem paziņoja, ka uzbrukumus labdarības organizācijai it kā pastrādājuši tie paši "krievu hakeri", kuri uzbruka aviokompānijas British Airways mājaslapai un biļešu pārdošanas portālam Ticketmaster.

Vēstniecībā uzsvēra, ka šāda veida publikācijas diplomātiskā misija izskata kā daļu no Lielbritānijas specdienestu organizētās informatīvās kampaņas.

"Pārbaudīt to arī ir neiespējami, jo britu puse stāstīs, ka šī informācija esot turēta slepenībā," — norādīja vēstniecībā.

Pēc diplomātu sacītā, šīs publikācijas mērķis ir iebiedēt britu iedzīvotājus, lai atbalstītu antikrievijas politiku, ko rosina varasiestādes. Krieviju pastāvīgi apsūdz "hakeru uzbrukumos".

Кибератаки - Sputnik Latvija
Sunday Times: Lielbritānija gatavojas kiberuzbrukumiem Krievijai

Iepriekš Nīderlandes aizsardzības ministrs Anka Beilevelde paziņoja, ka Holandes specdienesti novērsa šāda veida uzbrukumu, kuru pastrādāja četri "Krievijas pilsoņi" pret Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizāciju (ĶIAO). Saskaņā ar Amsterdamas apgalvoto šie cilvēki tika izraidīti no valsts vēl aprīlī.

Krievijas ārpolitikas iestādē nosauca Nīderlandes apsūdzības par "kārtējo propagandas režisūru". ĀM norādīja, ka "spiegu mānijas kampaņa", kura tiek rosināta pret Krieviju, negatīvi ietekmē Maskavas un Amsterdamas attiecības.

Ziņu lente
0