ASV izmantojušas Krievijas zenītraķešu kompleksu S-300 savu Patriot pilnveidošanai

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasЗенитно-ракетный комплекс (ЗРК) С-300
Зенитно-ракетный комплекс (ЗРК) С-300 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Kamēr mēs strādājām pie S-400, amerikāņi sarosījās, šo un to nozaga un noveda līdz noteiktai kondīcijai," – pastāstīja ZRA "Almaz" bijušais ģenerāldirektors.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Ar Krievijas zenītraķešu kompleksu S-300 spēj konkurēt tikai Savienoto Valstu ZRK Patriot, intervijā izdevuma "Komsomoļskaja pravda" militārajam komentētājam Viktoram Barancam pastāstīja akadēmiķa Raspļetina vārdā nosauktās zinātniskās ražošanas apvienības "Almaz" (koncerna "Almaz-Antej" uzņēmuma) bijušais ģenerāldirektors Igors Ašurbeili, vēsta RIA Novosti.

"Lieta tāda, ka laikā, kad strādājām pie S-400, amerikāņi sarosījās, šo un to nozaga un noveda (Patriot – red.) līdz noteiktai kondīcijai," – žurnālists citēja sarunbiedra frāzi no vēl ēterā neiznākušās pārraides telekanālā "Zvezda".

Ašurbeili apliecināja, ka pasaulē nav konkurentu, kas varētu sacensties ar Krievijas ZRK sistēmām S-400 un S-500.

Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija
NATO gatavojas izvietot kompleksus Patriot Polijā un Baltijā

Uzņēmuma bijušais ģenerāldirektors atgādināja, ka ZRK S-300 Sīrijā spēj aizsargāt no raķetēm gaisa telpu 15-250 kilometru diametrā – tas atkarīgs no izmantoto raķešu tipa. Ja S-300 būtu piegādāti Sīrijā 2013. gadā, Izraēlas GKS iznīcinātāji F-16 nebūtu varējuši "tik vienkārši pietuvoties" un sākt uzbrukumu, kura laikā tika notriekta Krievijas izlūklidmašīna Il-20, viņš piezīmēja.

Septembrī Krievijas lidmašīnu 35 kilometru attālumā no Vidusjūras krasta notrieca raķešu kompleksa S-200 raķete laikā, kad lidaparāts atgriezās uz aviācijas bāzi Hmeiminā. Šajā laikā četri Izraēlas GKS iznīcinātāji F-16 uzbruka Sīrijas objektiem Latākijā.

Krievijas Aizsardzības ministrija ziņoja, ka Izraēla informējusi KF par uzbrukumu tikai minūti pirms tā sākuma, turklāt maldinājusi par uzbrukuma rajonu un lidmašīnu atrašanās vietu. AM norādīja, ka Izraēlas lidotāji izmantojuši Il-20 piesegam un pakļāvuši to Sīrijas PGA triecienam.

Ziņu lente
0