Politika

Uz trijnieku: iedzīvotāji novērtējuši 12. Saeimas darbu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz divas trešdaļas respondentu deputātiem ielikuši zemākās atzīmes, puse aptaujāto ir pārliecināti: pašreizējā Saeima strādājusi sliktāk nekā iepriekšējā.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji ir neapmierināti ar aizejošā Saeimas sasaukuma darbu. Par to liecina aptaujas rezultāti, vēsta Skaties.lv.

Respondenti vecumā no 18 līdz 60 gadiem tika lūgti novērtēt, cik lielā mērā viņi apmierināti ar tagadējā parlamenta darbu pēc 10 punktu skalas, kurā 1 nozīmē "ļoti neapmierināts", bet 10 — "ļoti apmierināts".

Vidējais parlamenta darbības novērtējums ir 3,4 punkti.

Ar Saeimas darbu apmierināti ir tikai 6% aptaujāto, kuri vērtēja to 7-10 punktu līmenī. Vidēju atzīmi (5-6 punkti) piešķīra ceturtā daļa respondentu (26%), bet 64% ar deputātu darbu ir ļoti neapmierināti (1-4 punkti).

Saskaņa - Sputnik Latvija
Jaunie reitingi: Saeimā iekļūst septiņas partijas

4% aptaujāto nevarēja sniegt  konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Vairāk nekā puse respondentu (54%) ir pārliecināti, ka pašreizējā Saeima strādājusi sliktāk nekā iepriekšējā, un tikai katrs piektais aptaujātais uzskata, ka sliktāk strādājis 11. sasaukuma parlaments.

Uz šo jautājumu nevarēja atbildēt 26% aptaujāto.

Šodien notiek 12. sasaukuma Saeimas pēdējā sēde. Tajā tiek apspriesti vairāki svarīgi jautājumi, tostarp Satversmes grozījumu projekts par vispārējām Latvijas prezidenta vēlēšanām un likumprojekts par LPSR KGB materiālu publikāciju. 13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.     

Ziņu lente
0