Video

Vairāk nekā četrdesmit cilvēki cietuši nekārtību laikā Katalonijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Katalonijā notikušas masveida nekārtības nelikumīgā referenduma gadadienā par autonomās kopienas neatkarību no Spānijas.

Pirmdien, 1. oktobrī, visā Katalonijā notika masveida protesta akcijas un mītiņi.

Saskaņā ar Barselonas policijas datiem, gājienā ar lozungu "Atkārtosim 1. oktobri" Katalonijas galvaspilsētā piedalījās apmēram 180 tūkstoši cilvēku.

Barselonā 1. oktobra vakarā radikāļi nojauca policijas nožogojumus pie reģionālā parlamenta ēkas, turklāt viņi ielenca Nacionālās policijas pārstāvniecību, metot pret Katalonijas spēkvienībām pudeles un burkas. Mītiņa dalībnieki būvēja barikādes, apgāza un aizdedzināja atkritumu konteinerus. Policija pielietoja spēku, tostarp, gumijas stekus un straikbola ieročus. Sadursmes starp tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem un protestētājiem notika arī Žironā.

Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, nekārtību rezultātā cietuši vairāk nekā 40 cilvēki, no kuriem ne mazāk kā 30 ir policisti.

2017. gada 1. oktobrī Katalonijā notika nelikumīgs referendums. Tajā piedalījās 42% iedzīvotāju, 90% no kuriem nobalsoja par autonomās kopienas atdalīšanos no Spānijas. Spānijas valdība un Konstitucionālā tiesa atzina balsošanu par pretlikumīgu.    

Ziņu lente
0