Pēc 14 gadu darba aviokompānija ar bāzi Rīgā paziņo par bankrotu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dāņu kompānija Primera Air pārvācās uz Rīgu pēc restrukturizācija 2014. gadā, tā nodrošināja lidojumus septiņdesmit galamērķos; pēdējo gadu laikā uzņēmums piedzīvoja virkni neveiksmju.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Aviokompānija Primera Air ar bāzi Rīgā pasludināja sevi par bankrotu. Par to uzņēmums paziņoja Facebook.

Pēc četrpadsmit gadu darba kompānija pārtrauca visas operācija 1. oktobra pusnaktī.

"Tā ir bēdīga diena visiem Primera Air darbiniekiem un pasažieriem. Pēdējo mēnešu laikā kompānija nemitīgi strādāja, lai nodrošinātu ilgtermiņa finansējumu. Tā kā mēs nespējām vienoties ar banku par īstermiņa aizdevumu, mums nebija citas izejas, kā vien paziņot par bankrotu," paziņoja Primera Air.

Pēdējo divu gadu laikā kompānijai nācās saskarties ar vairākām lielām neveiksmēm. 2017. gadā Primera Air bija spiesta pārtraukt vienas lidmašīnas ekspluatāciju stipras korozijas dēļ un apmaksāja pilnu tās atjaunošanas vērtību — vairāk nekā desmit miljonus eiro.

Aviokompānija airBaltic - Sputnik Latvija
"Lētās" biļetes: neapmierināts klients iesniedz sūdzību pret kompāniju airBaltic

2018. gada sākums vija daudzsološs, taču jaunās lidmašīnas Airbus A321 piegādāja ar nopietnu aizkavēšanos, kā dēļ nācās atcelt pārlidojumus. Lai izpildītu saistības klientu priekšā, Primera Air paņēma līzingā lidmašīnu, piemaksājot papildus vairāk nekā divdesmit miljonus eiro.

Aviokompānija izvērtēja zaudējumu riskus sakarā ar iespējamu jauno lidmašīnu piegādes aizkavēšanos un nolēma pārtraukt darbību tagad, jo šajā gadalaikā negatīvais efekts klientiem būs mazāks. Paziņojumā teikts arī par smago aviolīniju stāvokli kopumā: zemās biļešu cenas iet kopā ar augstajām degvielas cenām.

"Bez papildus finansējuma mēs neredzam nekādas iespējas turpināt mūsu darbību," paskaidroja kompānijā.

Primera Air vadība ir ārkārtīgi vīlusies, ka nācies spert šādu soli pēc nemitīgi smagā darba, kurš ieguldīts firmas izveidošanā.

Kompānija pateicas saviem darbiniekiem, klientiem un piegādātājiem par sadarbību un lojalitāti.

Aviokompānija Primera Air tika dibināta 2004. gadā Islandē un sākotnēji veica čarterreisus sadarbībā ar Skandināvijas tūroperatoriem, vēsta Skaties.lv.

Lidosta Rīga - Sputnik Latvija
Aviokompānija airBaltic sūdzas par dispečeru slikto darbu

Ņemot vērā izmaiņas aviācijas pakalpojumu tirgū, uzņēmums tika nopietni restrukturizēts 2014. gadā. Tika apvienota nodaļu darbība visās Ziemeļvalstīs, savukārt galvenais birojs pārvācās no Dānijas uz Rīgu. Bizness tika paplašināts uz biļešu tiešās pārdošanas un iziešanas rēķina lēto aviopārvadājumu tirgū.

Rīgā uzņēmumā strādāja simts cilvēki, no Latvijas tika īstenota visas kompānijas flotes vadība Skandināvijā. Primera Air nodrošināja lidojumus uz vairāk nekā septiņdesmit galamērķiem ar jaunākās paaudzes Boeing lidmašīnām. Septiņi gaisa kuģi tika izmantoti lidojumos no Dānijas, Zviedrija, Islandes, Somijas un Norvēģijas, vēl viens tika izīrēts citiem operatoriem.

Uzņēmums ietilpst koncernā Primera Travel Group, kurš iekļauj sevī tūroperatorus Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Somijā, Islandē un Igaunijā.    

Ziņu lente
0