Politika

Kučinskis atzina Jūrmalas mēra problēmas ar kokaīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovMāris Kučinskis
Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas pilsētas mēru pieķēra kokaīna glabāšanā un lietošanā.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Latvijas Zaļā partija apspriedīs situāciju ar Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS), kuru pieķēra narkotiku glabāšanā, paziņoja premjerministrs Māris Kučinskis LNT raidījumā "900 sekundes".

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka pirms diviem gadiem kratīšanas laikā Truksnim tika atrasta šļirce ar kokaīnu un viņa DNS pēdām.

Марихуана - Sputnik Latvija
Medicīniskās marihuānas legalizācija: Valsts policija - par, Veselības ministrija - pret

Policija izrakstīja Jūrmalas mēram 100 eiro sodu par narkotiku lietošanu.

Pilsētas domes deputāti pieprasīja sapulcēt ārkārtas sēdi, kurā tiks pieņemts lēmums par pilsētas mēra atstādināšanu no amata. Atgādināsim, ka deputāti jau divas reizes nocēluši Truksni no mēra amata: pirmo reizi 2013. gadā, kad viņu apsūdzēja pašreklāmā par nodokļu maksātāju naudu, otro reizi — 2016. gadā, kad viņu apsūdzēja nelikumīgā partiju finansēšanā. Tiesa, tas netraucēja viņam tikt ievēlētam pilsētas mēra amatā trešo reizi.

ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze iepriekš paziņoja, ka ziņas par šļirci ar narkotikām, kura tika atrasta pirms diviem gadiem, nebūt ne nejauši parādījās dažas dienas pirms vēlēšanām, un atteicās komentēt šo situāciju.

Taču premjers neuzskata, ka tiek rīkota kampaņa pret Truksni — "neapšaubāmi, kaut kādas problēmas viņam bija".    

Ziņu lente
0