Putins apsteidz Trampu uzticēšanās reitingā

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKF prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps
KF prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vislielākos rezultātus "uzticēšanās reitingā" ieguva Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ir lielāka pasaules sabiedrības uzticība, nekā viņa amerikāņu kolēģim Donaldam Trampam, liecina Amerikas pētījumu centra Pew Research Center rīkotās aptaujas dati.

Vislielākos rezultātus "uzticēšanās reitingā" ieguva Vācijas kanclere Angela Merkele. Viņa ieguva 52% respondentu balsu. Otro vietu ieņēma Francijas prezidents Emanuels Makrons ar 46% balsu, trešajā vietā — ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins, kurš ieguva 34% aptaujāto balsu.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Tramps novērtēja reitinga zaudējumus "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanas dēļ

Krievijas prezidentam ir 30% respondentu uzticēšanās 25 valstīs. Turklāt viņa darbībai starptautiskajā arēnā atbalstu pauž vairāk nekā 81% Krievijas pilsoņu. 41% aptaujāto uzskata, ka Krievijas ietekme pasaulē pēdējo desmit gadu laikā ir palielinājusies: it sevišķi daudz cilvēku, kuri pauduši šādu viedokli, ir Grieķijā, Izraēlā, Tunisijā un pašā Krievijā.

Savu uzticību ASV prezidentam pauduši vien 27% respondentu. Turklāt 70% aptaujāto paziņoja, ka "neuzticas" Trampam. Vairums respondentu pauž uztraukumu par ASV lomu starptautiskajā arēnā. Pēc viņu domām, Savienotās Valstis bieži nerēķinās ar citu valstu viedokli svarīgu pasaules problēmu risināšanā. Daži uzskata, ka ASV sākušas mazāk darīt globālo problēmu risināšanas labā, nekā līdz šim.

Tikai 26% Krievijas iedzīvotāju izturas pret ASV pozitīvi, salīdzinot ar 41% 2017. gadā. Vairums — 55% — uzskata, ka Krievijas un ASV attiecības pēdējā gada laikā ir pasliktinājušās, savukārt cilvēku skaits, kuriem ir pozitīva attieksme pret Trampu, samazinājās no 53% līdz 19%.

Jautājumā par to, kuru globālo līderi viņi izvēlētos — ASV vai Ķīnu, lielākā valstu skaita iedzīvotāji izvēlējās ASV, izņemot Argentīnu, Tunisiju un Krieviju. Turklāt daudzi aptaujātie pateica, ka par globālajiem līderiem jābūt abām valstīm, vai arī nevienai no tām.

Aptauja tika rīkota no 2018. gada 20. maija līdz 12. augustam 26 112 respondentu vidū 25 pasaules valstīs.

Ziņu lente
0