Latvija joprojām ieņem līderpozīciju ES pēc sirds slimību nāves gadījumu skaita

© pixabayTonometrs
Tonometrs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmajā vietā Eiropas Savienībā ir Lietuva, otrajā – Latvijā.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Latvija turpina saglabāt līderpozīciju Eiropas Savienībā pēc nāves gadījumu skaita sirds slimību rezultātā, vēsta Eurostat sakarā ar Vispasaules Sirds dienu, kura tika atzīmēta sestdien, 29. septembrī.

Saskaņā ar jaunākajiem pieejamajiem datiem, 2015. gadā 12% no visiem ES iedzīvotājiem nomira sirds slimību dēļ. Pēc šī bēdīgā rādītāja līderpozīcija ir Lietuvai: 38% lietuviešu nomiruši sirds problēmu dēļ. Otro vietu ieņem Latvija (29%), trešo — Slovākija (27%). Visretāk no sirds saslimšanām mirst Francijā un Nīderlandē (6%) un Portugālē (7%). Igaunijā 2015. gadā 21% iedzīvotāju mira no sirds problēmām.

Vīrieši mirst biežāk, nekā sievietes: 53% pret 47%.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, no asa miokarda infarkta Latvijā ik gadu mirst vairāk nekā tūkstotis iedzīvotāju. Pērn 20% mirušo nenodzīvoja līdz 64 gadu vecumam. No insulta ik gadu mirst vairāk nekā 2 tūkstoši cilvēku, 2017. gadā 15% no tiem bijuši jaunāki par 64 gadiem. Pagājušajā nedēļā Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs uzsāka informatīvo kampaņu "Atmasko dzīvības laupītāju! ", kuras laikā skaidros infarkta un insulta simptomu atpazīšanas nozīmi.    

Ziņu lente
0