Cunami Indonēzijā: upuru skaits pārsniedzis tūkstoti, miljoniem nepieciešama palīdzība

© AP Photo/Tatan SyuflanaCunami un zemestrīces sekas Indonēzijā
Cunami un zemestrīces sekas Indonēzijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dabas stihijas sekas ceturtajā lielākajā pasaules valstī pēc iedzīvotāju skaita un lielākajā Dienvidaustrumu Āzijas valstī pārsniegušas visdrūmāko katastrofu filmu šausmas.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Zemestrīce un cunami Indonēzijā kārtējo reizi pierādīja, ka, neskatoties uz pašiem sev piešķirto lepno "dabas valdnieka" statusu, cilvēks joprojām ir atkarīgs no stihijas sekām. Saskaņā ar izdevuma The Straits Times informāciju, zemestrīces un cunami upuru skaits šajā valstī pārsniedzis 1200 cilvēku, apmēram 17 tūkstoši pametuši savas mājas zemestrīču dēļ un gandrīz 2,4 miljoniem indonēziešu nepieciešama humanitārā palīdzība.

Indonēzijas Neatkarīgo žurnālistu asociācijas vadītājs Abduls Manans radio Sputnik ēterā pastāstīja, ka situācija valstī joprojām ir haotiska, jo daudzi palikuši bez mājām, dažiem trūkst ēdiena. Pēc viņa sacītā, šobrīd Indonēzijas valdība dara visu iespējamo, lai glābtu izdzīvojušos, kuri joprojām paliek iesprostoti zem gruvešiem, un nodrošinātu visus ar pārtiku.

"Sakari vēl nav atjaunoti, sazvanīt ir grūti. Pastāv problēmas ar elektrību. Trūkst degvielas, taču valdība cenšas to piegādāt tuvākajā laikā. Daži cilvēki krīt panikā, jo viņiem nepietiek ēdiena. Tā šobrīd ir lielākā problēma. Ar to pārtiku, kuru šobrīd nodrošina vietējās varasiestādes, nepietiek — palīdzība nepieciešama apmēram diviem miljoniem cilvēku. Taču valdība saņem starptautisko palīdzību, lai tiktu galā ar šo situāciju. Valdība cenšas glābt cilvēkus no ēku gruvešiem — cik man ir zināms, vēl ļoti daudz cilvēku paliek iesprostoti zem gruvešiem, kaut arī tiešs šo cilvēku skaits nav zināms," paziņoja Abduls Manans.

© AP Photo/Tatan SyuflanaCunami un zemestrīces sekas Indonēzijā
Последствия цунами и землетрясения в Индонезии - Sputnik Latvija
Cunami un zemestrīces sekas Indonēzijā

Savu atbalstu Indonēzijai sakarā ar notikušo, saskaņā ar RIA Novosti datiem, jau ir solījusi Dienvidkoreja, kura nosūtīs humanitāro palīdzību viena miljona dolāru apmērā. Eirokomisija Eiropas Savienības vārdā sniegusi valstij pusotra miljona eiro vērtu ārkārtas humanitāro palīdzību.

© AP Photo/Tatan SyuflanaCunami un zemestrīces sekas Indonēzijā
Последствия цунами и землетрясения в Индонезии - Sputnik Latvija
Cunami un zemestrīces sekas Indonēzijā

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, 28. septembra rītā netālu no Palu pilsētas uz Indonēzijas Sulavesi salas notika 6,1 baļļu zemestrīce. Vēlāk šajā pašā rajonā tika reģistrēta viena 7,4 baļļu zemestrīce un virkne pēcgrūdienu. Pēc tam Palu noskaloja cunami.    

Ziņu lente
0