"Latvieši to uztaisa no koka": sociālie tīkli izsmēja dāvanu Romas pāvestam

© Sputnik / Сергей МелконовRomas pāvesta Franciska vizīte Latvijā
Romas pāvesta Franciska vizīte Latvijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ironisku izsmieklu izpelnījusies dāvana, ko Romas pāvests saņēmis, apciemojot Latviju.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji ironiski atzīmēja, ka kaimiņu Igaunija apsteigusi Latviju pat tik delikātā jautājumā, kā dāvanas augstākajām amatpersonām un varas pārstāvjiem.

Iepriekš vēstīts, ka vizītes laikā Latvijā Romas pāvesam Franciskam tika uzdāvināts pāris debeszilu izrakstītu zeļu, ko adījusi latviešu meistare no Preiļiem. Savukārt Igaunijā pontifikam pasniedza īpašu Igaunijas Republikas e-rezidenta apliecību, ko Vatikāna vadītājs saņēma no Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaides rokām.

Latvijas sociālo tīklu apmeklētājiem šķita, ka igauņu dāvana ir daudz veiksmīgāka un sekmē valsts imidža popularizēšanu.

​​"Pēdējā igauņu dāvana pāvestam tikai apstiprina veco patiesību. Tā nu tas ir," — Twitter pastāstīja Normunds Bergs, pavadot publikāciju ar attēlu "Ja pasaulē kāds kaut ko jaunu izdomā, igauņi to pieslēdz e-pārvaldei, bet latvieši uztaisa no koka."

​Lielākā daļa apmeklētāju piekrita, ka igauņi, kā vienmēr, izrādījušies attapīgāki, un Latvijai ir ko pamācīties no saviem kaimiņiem.

"Žēl, ka Latvijas IT nozare nespēj konkurēt ar Meža nozari. Saņematies!" — apmeklājus mudināja Kristaps Klauss.

Tas, ka Romas pāvestam Latvijā uzdāvinās adītas zeķes, šķiet, tāpat nav sagādājis īpašu pārsteigumu.

​​"Pieļauju, ka mēs izmantojām iespēju un uzdāvinājām adītas zeķes?" — ironiski raksta Mairis Skuja, kurš publicēja saiti uz ziņu par to, ka Igaunijas prezidente sveic Romas pāvestu kā Igaunijas digitālās nācijas jauno locekli.

Atgādināsim, ka pakalpojumu digitalizēšana Igaunijā skārusi teju visas jomas. Taču Romas pāvests ir pirmais valsts vadītājs, kurš saņēmis šīs valsts elektronisko rezidentūru. Iepriekš Igaunijas e-rezidenta apliecību saņēma Vācijas kanclere Angela Merkele, Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels un Japānas valdības vadītājs Sindzo Abe. Atzīmēsim, ka 2014. gadā Igaunija kļuva par pirmo valsti pasaulē, kas piedāvā ārzemniekiem virtuālās rezidentūras pakalpojumu — tā paver piekļuvi visām sistēmām un portāliem, kas atzīst Igaunijas ID karti.    

Ziņu lente
0