Federācijas Padome atbalstīja Krievijas un Latvijas pierobežas sadarbību

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasMaskava
Maskava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Abu valstu pierobežas sadarbības vienošanos Krievijas Valsts Dome ratificēja pagājušajā nedēļā.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Krievija un Latvija pagarinās programmu, kura paredzēta kopējo pierobežas teritoriju problēmu risināšanai ar savstarpēju Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabalu un Latvijas Latgales un Vidzemes reģionu projektu īstenošanu.

Likums par attiecīgas vienošanās par finansējumu un pierobežas sadarbības programmas "Krievija — Latvija" laika posmam no 2014. — 2020. gadam" īstenošanu atbalstīja Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas sēdē, raksta "Parlamentskaja gazeta".

Krievjas Federācijas Padomes sēde - Sputnik Latvija
KF Padome: ASV militārā palīdzība Baltijas valstīm – nedraudzīgs solis

Dokumentā norādīti abu pušu veicamie finanšu ieguldījumi, šo līdzekļu pārskaitīšanas kārtība un programmas maksājumu apturēšana nosacījumi. Tāpat tiek noteikta iepirkumu veikšanas kārtība savstarpēju projektu īstenošanas ietvaros, nodokļu un muitas kārtības noteikumi, informācijas atklāšanas un programmā iesaistīto privātpersonu personas datu nodošanas kārtība. Turklāt tiek noteikta līdzekļu atlīdzināšanas procedūra, kuri tika iztērēti nemērķtiecīgi.

Krievija šāds pierobežas sadarbības īstenošanas formāts ir efektīvs pierobežas subjektu ekonomiskās un sociālās attīstības jautājumu risināšanas instruments, kā arī papildus finansējuma avots reģionālajām iniciatīvām.

"Pierobežas sadarbības programma ar Latviju ir veiksmīga darba turpinājums iepriekšējā programmas posma ietvaros. Sankcijas, kuras Eiropas Savienība 2014. gadā ieviesa pret Krieviju, neskāra pierobežas sadarbības programmas, kuras ir svarīgas Latvijas kaimiņu subjektu attīstībai," pastāstīja komitejas sēdē ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Azers Talibovs.

Krievijas un Latvijas pierobežas sadarbības vienošanos Krievijas Valsts Dome ratificēja pagājušajā nedēļā. Krievijas iemaksu apmērs sastāda 7,9 miljonus eiro, kopējais programmas budžeta apmērs ir 24,8 miljoni eiro.    

Ziņu lente
0