Igauņi maina automobiļus biežāk, nekā latvieši un lietuvieši

CC0 / pixabay / Mašīna
Mašīna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā tiek norādīts pētījumā, vislielāko izaugsmes potenciālu demonstrē Lietuva.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Tikai 20% Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju braukā ar saviem automobiļiem vairāk nekā piecus gadus, liecina SEB Liising aptaujas dati, kurus publicē rus.tvnet.lv.

Visvairāk jaunās mašīnas mīl igauņi: pēdējā gada laikā tādu automobili iegādājušies 40% Igaunijas iedzīvotāju un mazliet vairāk nekā 30% Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju. Igauņi vispār izvēlas pirkt vai nu jaunas mašīnas, vai arī tas, kuras nav vecākas par trīs gadiem. Vecāki automobiļi interesē, pirmām kārtām, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju — tie ir apmēram 40% aptaujāto.

ДТП - Sputnik Latvija
Kas pateica, ka OCTA Latvijā kļūs dārgāka: auto apdrošinātāji nepiekrīt

Taču, neskatoties uz to, ka Igaunijas iedzīvotāji izmanto relatīvi jaunus automobiļus, apmēram 40% respondentu no Igaunijas tomēr plāno tuvāko pāris gadu laikā nomainīt savu transportlīdzekli. Puse aptaujāto paziņoja, ka no sākuma viņi izvēlēsies sev tīkamu automobili un tikai pēc tam izanalizēs, vai spēs to iegādāties.

"Sektors, kurš saistīts ar jaunu automobiļu pārdošanu un apkalpošanu Igaunijā, šodien ir ļoti aktīvs, un to apstiprina Lielceļu departamenta statistikas dati par jaunu automobiļu pārdošanu. Ņemot valsts iedzīvotāju skaitu un jaunu automobiļu pārdošanas statistiku Baltijas valstīs, visaugstāko izaugsmes potenciālu demonstrē Lietuva. Un ja šī tendence turpināsies arī nākotnē, tad jaunu automobiļu pārdošanas rādītāji Lietuvā pārspēs mūsu valsts (Igaunijas — red.) rezultātus. Taču transportlīdzekļa līzings igauņu patērētājam ir ikdienišķāks produkts, nekā citās Baltijas valstīs, un šajā ziņā mēs stipri apsteidzam mūsu kaimiņus," pastāstīja par aptaujas rezultātiem AS SEB Liising valdes loceklis Reins Karofelds.

Pētījumā par automobiļa iegādi un izmantošanu, kuru Igaunijā, Latvijā un Lietuvā veica uzņēmums SEB Liising, piedalījās vairāk nekā 3100 cilvēku, aptauja tika rīkota 2018. gada jūnijā un jūlijā.    

Ziņu lente
0