Ukrainas Radā izsmēja Porošenko paziņojumu par "visstiprāko armiju"

© Sputnik / Михаил Маркив / Pāriet pie mediju bankasUkrainas un NATO karogi
Ukrainas un NATO karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Petro Porošenko uzstājās ar ikgadēju vēstījumu parlamentā, tostarp, pastāstīja par valsts armijas kaujas spēju atjaunošanu.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Augstākās Radas deputāts Vadims Rabinovičs telekanāla "112 Ukraina" ēterā izsmēja Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vārdus par "visstiprāko kontinenta armiju", vēsta RIA Novosti.

Deputāts norādīja, ka ir dzirdējis šādu paziņojumu no Porošenko un no daudziem citiem Ukrainas ierēdņiem.

"Man ir jautājums. Nu pasakiet, lūdzu, ja mums ir visstiprākā kontinenta armija, priekš kam mums jāiet NATO? Lai NATO nāk pie mums. Mēs taču esam stiprākie," ironizēja Rabinovičs.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko uzskata Ukrainas vienošanos ar Eiropas Savienību par uzvaru pār Krieviju

Pagājušajā nedēļā Ukrainas prezidents uzstājās ar ikgadējo vēstījumu Radā, kur, tostarp, pastāstīja par valsts armijas kaujas spēju atjaunošanu. Tas nav pirmais šāda veida Porošenko paziņojums par Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Augustā viņš paziņoja, ka Ukrainas BS kļūs par spēcīgākajiem Eiropas valstu vidū, kamēr jau pavasarī viņš uzstājās ar apgalvojumu, ka valsts armija jau ir "viena no spēcīgākajām Eiropā". Pēc tam precizēja, ka Ukrainas karaspēki ir vieni no efektīvākajiem kontinentā.

Pēdējo gadu laikā Ukraina cenšas panākt iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē. 2014. gadā Rada ieviesa izmaiņas likumdošanā, atsakoties no valsts ārpus bloka statusa, savukārt 2016. gadā tāpat veica papildus grozījumus, kuri nosaka pievienošanos NATO par valsts ārpolitikas mērķi.

2017. gada rudenī alianses ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs norādīja, ka, ja Ukraina vēlas iekļūt aliansē, tai jāķeras klāt "aizsardzības iestāžu modernizācijai, korupcijas apkarošanai un demokrātijas stiprināšanai".

Savukārt bijušais organizācijas ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pateica, ka šo kritēriju īstenošanai valstij aizies ilgi gadi. Eksperti uzskata, ka Kijevai nebūs iespēju pretendēt dalībai NATO tuvāko divdesmit gadu laikā.    

Ziņu lente
0