Politika

Mediji: Mejas komanda sāk gatavoties britu parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām

© AP Photo / Virginia Mayo, PoolПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlēšanu mērķis ir iegūt atbalstu Mejas Brexit pozīcijai un saglabāt viņu premjera amatā.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Britu premjerministres Terēzas Mejas komanda sākusi gatavoties novembrī gaidāmo pirmstermiņa parlamenta vēlēšanu rīkošanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Sunday Times.

Kā raksta izdevums, šāda lēmuma pieņemšanu mudinājis neformālais ES samits Zalcburgā. Pirmstermiņa vēlēšanu mērķis ir iegūt sabiedrības atbalstu jaunajam Brexit rīcības plānam, piebilst izdevums.

Tāpat avīze vēsta, ka Mejas aprindās nolemts samazināt iekšējo premjerministres opozīciju līdz gaidāmajām vēlēšanām. Saskaņā ar izdevuma datiem, viens no viņas cilvēkiem paziņojis ministriem, ka Meja, visticamāk, atkāpsies no amata 2019. gada vasarā – lai Kabineta locekļi nemēģinātu viņu nocelt no amata tagad.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Terēzas Mejas runa parlamentā pēc Džonsona demisijas uztverta ar smiekliem

Saskaņā ar pēdējo YouGov un Times aptauju (rīkota 12. un 13. septembrī 1,62 tūkstošu pieaugušo britu vidū), ja vēlēšanas notiktu rīt, par valdošo Mejas Konservatīvo partiju nobalsotu 40% respondentu (39% – 3. un 4. septembra aptaujā, 42% pēdējās vēlēšanās 2017. gada vasarā), par Leiboristu partiju – 36% (35% – iepriekšējā aptaujā, 40% – pēdējās vēlēšanās), par liberālajiem demokrātiem – 11% (tie paši 11% nedēļu iepriekš, 7% — 2017. gada vēlēšanās).

Gandrīz 52% Apvienotās Karalistes iedzīvotāju 2016. gada 23. jūnija referenduma izteicās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības sastāva. 29. martā Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja oficiāli paziņoja Briselei par divus gadus ilgās izstāšanās procedūras no ES uzsākšanu. Oficiālās Brexit pārrunas starp Eiropas Savienību un Londonu sākās Briselē 19. jūnijā. Izstāšanās no Eiropas Savienības sastāva ir jānotiek līdz 2019. gada 29. martam.

Ziņu lente
0