Politika

Lembergs: Kaimiņš kļūs par kultūras ministru

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Вентспилса Айварс Лембергс
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs Aivars Lembergs izteica prognozi, kā izskatīsies nākamā Latvijas valdība: to veidos "Saskaņa", savukārt Kultūras ministriju vadīs Artuss Kaimiņš.

RĪGA, 22. septembris – Sputnik. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka šobrīd galvenais jautājums nav par to, vai nākošo valdību veidos "Saskaņa", bet gan par to, vai Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) iekļūs jaunajā koalīcijā, raksta Neatkarīgā Rīta Avīze.

"Saskaņa" ļoti labi nostartēs. Vai ZZS labi nostartēs? Par to es šaubos," — pateica Lembergs.

Saskaņā ar septembra partiju reitingu, pirmo vietu ieņem "Saskaņas" partija, par kuru ir gatavi nobalsot 14,9% aptaujāto, tai seko Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ar 9%, savukārt trešo vietu, apsteidzot KPV LV, ieņēmusi Jaunā konservatīvā partija (JKP), par kuru gatavi nobalsot 6,9% aptaujāto.

Kaimiņš - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: Kaimiņš varētu saņemt "zelta akciju"

Pēc Lemberga domām, šobrīd visiem ir skaidrs, ka nākamo valdību neveidos nedz ZZS, nedz Nacionālā apvienība, nedz "Jaunā Vienotība".

"To veidos "Saskaņa" ar klaunu [Artusu] Kaimiņu! Un Kaimiņš būs kultūras ministrs," — pārliecināts Ventspils mērs. "Ja viņiem kopā būs kādi 53%, tad jautājums nav par to, vai "Saskaņa" būs valdībā, vai nebūs. Jautājums ir par to, vai būs kopā ar ZZS. Bet, visdrīzāk, būs ar "Attīstībai/Par" un "Jauno Vienotību". Arī Nacionālā apvienība varētu veidot valdību ar "Saskaņu", jo viņi strādā kopā jau Rēzeknes novadā (acīmredzami, tiek domāts Ogres novads – red.). Arī Rīgas domē savulaik bija Nacionālas Apvienības un Saskaņas koalīcija, tikai toreiz tā saucās PCTVL," — atgādināja Lembergs.

ZZS vairākkārt pārmeta, ka tā esot Lemberga "kabatas partija", taču, kā stāstīja premjerministrs Māris Kučinskis, Ventspils mēram neesot ietekmes uz partiju, tomēr dažkārt viņš sniedz tai labas idejas.

Ziņu lente
0