Baltijas zemnieki organizēs protesta akciju Briselē

© Foto : gavi.lvКоровы на ферме в Латвии
Коровы на ферме в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lauksaimnieki no Polijas un Baltijas valstīm lūgs Eiropas Savienības vadību palielināt ES jaunajā budžetā viņiem atvēlēto finansējumu.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Zemnieki no Latvijas kopā ar igauņu, lietuviešu un poļu lauksaimniekiem plāno 18. novembrī sarīkot protesta akciju Briselē pret nevienlīdzīgajām ES valstu dotācijām, vēsta Jauns.lv.

Līdz ar ES jaunā plānošanas perioda 2021.-2027.gg. tuvošanos Eiropas Komisija nākusi klajā ar provizorisku ieteikumu par kopējās lauksaimniecības politikas līdzekļu sadali starp ES valstīm. Lai arī jaunajā kopējās lauksaimniecības politikas piedāvājumā Latvijai izdevies saglabāt būtisku līdzekļu apjomu nākamajam periodam, Latvijas zemnieku uzskata, ka piedāvātais finansējums ir netaisnīgs, paskaidroja Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) priekšsēdētājs Edgars Treibergs.

Zemnieku saimniecība - Sputnik Latvija
Naudas Latvijā nav: zemnieki palikuši aci pret aci ar savām problēmām

Viņš atgādināja, ka Latvija joprojām nav vienādā stāvoklī ar citām ES valstīm, it īpaši tā saucamajām vecajām valstīm. Pie tam lauksaimniecības produkcijas ražotāji konkurē ES vienotajā tirgū, kur pārdod savu produkciju, viņš uzsvēra.

Protesta akcija iecerēta dienā, kad Briselē notiks ES valstu vadītāju sapulce, norādīja LOSP ģenerāldirektors Guntis Vilnītis.

Arī iepriekš Briselē organizētas fermeru protesta akcijas, piemēram, 2016. gadā zemnieki iekārtoja stilizētu lopkopības fermu līdzās ES Padomes ēkai Briselē, kur tikās ES valstu lauksaimniecības ministri, savukārt piena ražotāji no Beļģijas, protestējot pret ES lauksaimniecības politiku, aplēja ar pienu stiklus ēkas fasādē Briselē.

Ziņu lente
0