Rīgas dome vēl tikai apspriež ieceri ieviest iebraukšanas maksu Rīgas centrā

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийVecrīga
Vecrīga - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dāņu pilsētu plānotājs Jans Geils sniedzis Rīgas domei aptuveni desmit ieteikumus, lai mazinātu satiksmi pilsētas centrā. Galīgais lēmums tiks pieņemts februārī.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Maksas ieviešana par iebraukšanu Rīgas centrā ir tikai viena no iespējām, kas tiek izvērtētas ar mērķi samazināt transporta sastrēgumus pilsētas centrā, taču lēmums vēl nav pieņemts, informēja portāls Jauns.lv, atsaucoties uz Rīgas domi.

Vakar telekanāla TV3 programmā "Nekā personīga" izskanēja ziņa par to, ka Rīga lolo planus ieviest maksu par iebraukšanu pilsētas centrā 5 eiro apmērā, un to nākšoties maksāt visiem, kas šķērsos Daugavu pa Vanšu vai Akmens tiltu, šķērsos ceļu pārvadu Brasā, Zemitānos un citus ceļu pārvadus pār dzelzceļa loku, kas ieskauj Rīgas centru.

Rīga - Sputnik Latvija
TV3: Rīgas dome jau ir nolemts ieviest 5 eiro maksu par iebraukšanu centrā

"Mēs šodien domājam: iebraukšanas maksa ir viens no galējiem variantiem, iespējams, ja mēs neatradīsim citas iespējas, kā to izdarīt pareizi. Šodien mēs par to visu runājam tīri teorētiski," — paskaidroja Rīgas vicemērs Andris Ameriks sarunā ar Latvijas radio 4.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence norādīja, ka Rīgas domes sadarbība ar dāņu pilsētplānotāju Janu Geilu paredz darbības programmas izstrādi Rīgas transporta sistēmas stabilai mobilitātei, un iebraukšanas maksa ir tikai viena no gandrīz desmit ieteikumiem ar mērķi mazināt satiksmes slogu pilsētas centrā.  Pagaidām darba grupai bijušas tikai divas sēdes, un tās darba rezultāts noskaidrosies februārī.

Jans Geils — dāņu arhitekts un pilsētas dizaina konsultants, viens no speciālistiem, kuri izstrādā programmu Kopenhāgenas pārvēršanai par kājāmgājēju pilsētu. Viņa ierosinājumi Rīgas transporta infrastruktūras un pilsētvides uzlabošanai publicēti Rīgas domes vietnē.

Cita starpā Geils iesaka savienot 1. tramvaja maršrutu Kr. Barona un Pērnavas ielu krustojumā ar 5. un 9. maršruta tramvajiem Pētersalas ielas un Ganību dambja krustojumā, padarīt Daugavas krastu pieejamāku, pārveidojot 11. novembra krastmalu posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, radīt jaunas kājāmgājēju ielas, piemēram, Vaļņu un Kaļķu ielu, plašāk izmantot Daugavas akvatoriju un samazināt transporta plūsmu pilsētas centrā.    

Ziņu lente
0