Kijeva informējusi par karaspēka pārvietošanu uz Azovas jūru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes karaspēku komandieris paziņojis, ka lēmumu pieņēmis Ģenerālštābs, un šis pasākums organizēts ar mērķi panākt "pilnu kontroli pār situāciju reģionā".

RĪGA, 13. septembris – Sputnik. Ukrainas Bruņoto spēku Sauszemes karaspēku komandieris ģenerālpulkvedis Sergejs Popko paziņoja, ka Kijeva pastiprinājusi armijas grupējumu Azovas rajonā. Informāciju viņš publicēja savā lapā Facebook.

Ģenerālpulkveža rīcībā publicētā informācija liecina, ka lēmumu pieņēmis Ukrainas Ģenerālštābs, kas devis pavēli veikt pasākumus, lai nodrošinātu "pilnu kontroli pār situāciju reģionā, kuģu grupējuma darbības atbalstu" un "nodrošinātu piekrastes tautas aizsardzību".

Azovas jūras krasts Krimas pussalā - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Jūras terorisms": kam taisnība Azovas jūrā un kāds tam sakars ar ASV

Pie tam infrastruktūras ministra vietnieks Jurijs Lavreņuks savā lapā Facebook paziņoja, ka Ukraina pārvietojusi uz, Azovas jūru divus bruņukuterus "Gjurza-M". Tāpat Lavreņuks ziņoja, ka 9. septembrī ūdenī nolaists bruņukuteris "Lubni", bet 11. septembrī – "Kremenčugs".

Iepriekš Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome nolēmusi pastiprināt militāro klātbūtni Azovas jūrā un nodrošināt krasta apsardzes vienības ar raķešu ieročiem.

Kijeva pārmet Krievijai to, ka tā it kā bloķē kuģus, kuri dodas uz Ukrainas ostām cauri Kerčas šaurumam. Taču Ukrainas ārlietu ministra vietniece Jeļena Zerkaļa informēja, ka Krievijas robežsargi Ukrainas kuģu pārmeklēšanas laikā normas nepārkāpj.

Tāpat Krievijas Federālā drošības dienesta Krimas robežsardzes pārvalde informēja, ka ārvalstu kuģu pārbaude notiek saskaņā ar starptautisko jūras tiesību normām, turklāt pretenzijas no kuģu īpašniekiem nav saņemtas.

Ziņu lente
0