Intervija

Ādamsons: nacionālistiem jābrauc uz Krieviju pēc ordeņa

© Sputnik / Alexey TikhomirovФлаги Латвии и России
Флаги Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Jānis Ādamsons ir pārliecināts, ka šobrīd Krievijai un Latvijai nav nekādu attiecību – Krievija sen pārorientējusies uz Āziju, savukārt tik nedroši partneri kā Latvija un ES atiet otrajā plānā.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Populistiskie prātojumi par "draudiem no austrumiem" tikai piesedz Latvijas nacionālistu bezspēcību un netālredzīgumu, pārliecināts "Saskaņas" deputāts Jānis Ādamsons.

Par to politiķis pastāstīja intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei".

Нефтеналивные терминалы в Вентспилсском свободном порту - Sputnik Latvija
Krievijā atbildēja Matīsam: Latviju soda par rusofobijas politiku

Ādamsons uzskata, ka reālus zaudējumus valstij nodarījuši nevis mītiskie "Kremļa aģenti", bet gan Latvijas valdošie politiķi. Spožs piemērs – Uzturēšanās atļaujas izsniegšanas programmas apmaiņā pret investīcijām faktiskā likvidēšana.

"Valsts dažu gadu laikā ieguva budžetā pusotru miljardu eiro, kurš pēc tam gāja mājokļiem, jauniešiem… Latvija atsakās no šīs termiņuzturēšanās atļauju sistēmas. Uz kurieni aizgāja potenciālie investori? Uz Lietuvu, uz Igauniju.

Es uzdevu kolēģiem no Nacionālās apvienības un Vienotības retorisku jautājumu — kurš brauks pēc medaļām un ordeņiem uz Krieviju, lai saņemtu pateicību par to, ka viņi ir īstenojuši Krievijas Federācijas politiku saistībā ar investīcijām ārvalstīs? Jo Krievija uzstāj, ka investīcijām jāpaliek Krievijas teritorijā,"- uzsvēra Ādamsons.

Attiecību nav

Kopumā politiķis uzskata, ka Latvijai un Krievijai nav nekādu attiecību.

ABLV Bank - Sputnik Latvija
Ādamsons: Latvija paliks pie sasistas siles, ja ļaus "gremdēt" bankas

"Mūsu ārlietu ministrs deldē bikses, braukādams apkārt pa kaut kādām salām. Jēgu no tās braukāšanas es nejūtu," — atzīmē Ādamsons.

Deputāts uzsvēra, ka Krievija jau sen sākusi pārorientēties uz Āzijas valstīm, un viņai tas izdodas.

"Līdz ar to tādi nedroši partneri, kādi esam mēs un ES, atiet otrajā plānā," — paskaidroja deputāts.

Viņš ir pārliecināts, ka, ja Latvijā un ES nekas nemainīsies, viņi drīzumā paliks aiz borta.

"Domājiet paši"

Jānis Ādamsons augsti vērtē Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanos — tā dod cerību, ka lieta neaizies līdz "elementāram bruņotam konfliktam".

Zemes pārdošana kāpu zonā - Sputnik Latvija
Latvija "laicīgi" izrēķinājusies ar uzturēšanās atļaujām

Politiķis ir pārliecināts, ka Latvijas un Eiropas politikas galvenā problēma kopumā šobrīd ir tāda, ka ASC pārstājušas dot skaidras norādes, kāda politika jāīsteno.

"Kamēr Tramps nebija nācis pie varas, bija baigi vienkārša shēma — no Vašingtonas dod norādījumus, un viss tiek pildīts.

Nāca pie varas Tramps un teica: veči, domājiet paši. Un izrādījās, ka lielākajai daļai Eiropas politiķu ir problēmas ar domāšanu," — uzsvēra Ādamsons.

Atbildē – klusums

Viens no jautājumiem, par kuriem vērts reāli padomāt, ir NATO loma. Šobrīd alianse cenšas pierādīt savu nepieciešamību.

"Un, ja Eiropa izveidos ātrās reaģēšanas brigādes, tad jautājums — ko šeit dara NATO?

Vienīgā atbilde, izaicinājums, uz kuru var visu novelt — mītiskā iespēja, ka iebruks krievi. Bet, kad uzdod jautājumu — priekš kā? – klusums," — uzsvēra deputāts.

Iepriekš Jānis Ādamsons paziņoja, ka NATO raķetes palaišana Igaunijas debesīs nebija kļūdaina. Deputātam vispār nav saprotams, ar kādu nolūku uz treniņu lidmašīnas tika uzstādītas kaujas raķetes.

Ziņu lente
0