Latvijas deputātiem izrakstīts sods par avīžu izdošanu krievu valodā

© facebook.com / KNAB.lvАнтикоррупционное агенство Латвии
Антикоррупционное агенство Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz 2500 eiro piedzīti no Daugavpils, Līvānu un Ludzas novada domes deputātiem par to, ka viņi panākuši pašvaldību iestāžu avīžu izdošanu krievu valodā.

RĪGA, 6. septembris – Sputnik. Trīsdesmit pieciem Latgales pašvaldību deputātiem, kuri panākuši novadu domju avīžu izdošanu arī krievu valodā, Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izrakstījis sodu, paziņoja iestāde savā mājaslapā.

Pieciem Līvānu novada domes deputātiem izrakstīts 70 eiro liels sods par to, ka, apstiprinot 2016. gada budžetu, viņi izdevumos iekļāva līdzekļus pašvaldības informācijas izdevuma "Līvānu novada ziņas" izdošanai krievu valodā. KNAB uzsvēra, ka to neatļauj likums par valsts valodu, turklāt deputāti neievēroja likumu par publiskās personas finanšu līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu.

Евродепутаты Андрей Мамыкин и Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Mamikins: kas zina, varbūt tālāk aizliegs sarunāties krieviski tramvajā

Septiņdesmit eiro sods izrakstīts 15 Daugavpils novada domes deputātiem, kuri 2016. un 2017. gada budžetos iekļāva līdzekļus pašvaldības informācijas avīzes "Daugavpils novada ziņas" izdošanai krievu valodā.

Identiskus sodus saņēma 15 Ludzas novada pašvaldības deputāti, kuri iekļāva 2016. gada budžetā finanšu līdzekļus pašvaldības avīzes "Ludzas novada ziņas" izdošanai krievu valodā.

Iepriekš Sputnik Latvija vēstīja, ka analoģiskus sodus jūlijā saņēma Rēzeknes un Aglonas novada domes deputāti. Rēzeknes novada domes deputāti 2016. un 2017. gada budžeta pieņemšanas sēžu laikā piešķīra līdzekļus informācijas izdevuma "Rēzeknes novada ziņas" tekstu tulkojumam. Aglonas novada domes deputātu noslēdza līgumu ar pašu izdevniecību "Aglonas novada vēstis" par materiālu tulkošanu no latviešu uz krievu valodu un to turpmāko izdošanu drukātā formātā.

Latvijā ir viena valsts valoda – latviešu. Krievu valodai ir svešvalodas statuss, lai gan tā ir dzimtā valoda gandrīz 40% valsts iedzīvotāju.

Ziņu lente
0