Krievijas un Baltkrievijas militārpersonas pārbaudīja "Namejs 2018" mācības Latvijā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasMilitāras mācības
Militāras mācības - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaimiņvalstu militārpersonas pēc Latvijas uzaicinājuma pārbaudīja mācības "Namejs".

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas militārie inspektori piedalījās "Namejs 2018" mācību novērošanā Latvijas teritorijā, paziņoja Baltkrievijas Republikas Aizsardzības ministrijā.

Inspekcijas grupas sastāvā tika iekļauti trīs militārie eksperti no Baltkrievijas un viens no Krievijas. Inspekcijas grupa 28. un 29. augustā paviesojās mācību rīkošanas rajonā Latvijas teritorijā.

Военные учения Saber Strike 2017 - Sputnik Latvija
Šaujiet droši: katrs otrais Latvijas iedzīvotājs pozitīvi vērtē mācības "Namejs"

"Inspekciju gaitā tika apstiprināta militārās darbības rīkošana norādītajā rajonā NATO dalībvalstu starptautisko bruņoto spēku mācību ietvaros "Namejs 2018", par kuru tika ziņots atbilstoši 2011. gada Vīnes dokumenta statūtiem," teikts Baltkrievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Mācības "Namejs 2018" notiek visā valsts teritorijā no 20. augusta līdz 2. septembrim. Tie ir lielākie Latvijas NBS manevri mūsdienu valsts vēsturē — kopumā manevros piedalīsies gandrīz desmit tūkstoši cilvēku. Manevros iesaistīti ne tikai karavīri, bet arī citi dienesti — valsts robežsardze, glābēji un pat uzņēmēji. Saskaņā ar vienu no scenārijiem policisti ar karavīru atbalstu pārbaudīja iespējas apspiest masveida nekārtības pilsētvides apstākļos. Mācības norit arī aiz poligonu robežām.

Vīnes dokuments "Par uzticības un drošības stiprināšanas pasākumiem" tika pieņemts 665. Speciālajā EDSO foruma sadarbības sēdē drošības nozarē Vīnē 2011. gada 30. novembrī. Saskaņā ar dokumentu, dalībvalstīm ik gadu jāapmainās ar informāciju par militārajiem spēkiem un galvenajām bruņojuma un tehnikas sistēmām, par aizsardzības plānošanu un militārajiem budžetiem.

Dokuments paredz konsultāciju un sadarbības mehānismu sakarā ar "neierastu militāro darbību" un attiecībā pret bīstamiem militāra rakstura incidentiem.    

Ziņu lente
0