Politika

Politologs: Kaimiņš varētu saņemt "zelta akciju"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Kaimiņa partija turpinās uzņemt popularitāti, tad tieši tā varētu saņemt "zelta akciju" valdības veidošanā.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Par galveno spēlētāju koalīcijas veidošanā varētu kļūt KPV LV partija līderis Artuss Kaimiņš, paziņoja politologs Jānis Grigulis raidījumā "Tiešā runa" radio Baltkom.

Saskaņā ar svaigāko politisko partiju reitingu, KPV LV saglabā trešo vietu populārāko politisko spēku topā (7,5% vēlētāju gatavi atdot savu balsi par šo partiju). Populārāka ir vienīgi Zaļo un zemnieku savienība (otrā vieta, 11,5%) un daudzu mēnešu reitinga līdere, "Saskaņa" (21,5%).

Депутат Сейма Латвии Артус Кайминьш (справа) - Sputnik Latvija
Politika
Kaimiņš: KPV LV izveidos nākamo valdību

Pēc Griguļa sacītā, ja Kaimiņa partija turpinās uzņemt popularitāti, tad tieši viņa varētu saņemt "zelta akciju" valdības veidošanā.

"Kaimiņš ir ļoti populārs jauniešu vidū. Kad pēdējo reizi vilka reģionāļus Saeimā, tieši viņš ieguva pietiekamo balsu skaitu. Tagad Kaimiņš varētu ieviest kaut kādu jaunu straumi ar jauno komandu. Un ja viņš iegūs 10, un varbūt pat 15 vietas parlamentā, tad viņa rokās būs "zelta akcija" koalīcijas veidošanā," norāda politologs.

Šī gada jūnijā Kaimiņu aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sakarā ar kriminālprocesu par iespējamo KPV LV partijas nelikumīgo finansējumu. Pēc Griguļa sacītā, neskatoties uz to, ka Kaimiņš iet uz vēlēšanām ar absolūti jaunu mazpazīstamu komandu, šī aizturēšana deva viņam lielisku reklāmu.

"Kaimiņš partijā pieņēmis mazpazīstamus cilvēkus. Taču šeit ir lūks kāds fenomens — katrs no partijas locekļiem varētu būt pietiekami populārs cilvēks savā reģionā, un katrs no viņiem var savākt sev vēlētājus. Savukārt vēlētājs, balsojot par šo cilvēku un liekot viņam krustiņu, paralēli balsos par Kaimiņa partiju. Un, protams, es piekrītu, ka viņa aizturēšana uz 48 stundām sniedza viņam brīnišķīgu reklāmu. Te ir jautājums par to, par ko domāja tie, kas to visu sarīkoja. Varbūt arī cits variants: viņu varēja iebiedēt, lai tagad pazūd uz 48 stundām, a pēc tam, ja slikti uzvedīsies, iesēdināsim uz ilgāku laiku," pateica politologs.

Депутат Сейма Артусc Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Jūlija reitingi: Kaimiņa aizturēšana padarījusi populārāku viņa partiju

Pēc eksperta sacītā, šobrīd deputātu amatu kandidātiem būs jāiziet pārbaudi ar publiskajām debatēm, savukārt izturēt to izdosies nebūt ne katram politiķim.

"Pagaidām Kaimiņš atrodas trešajā vietā, pēc Zaļo un zemnieku savienības. Ja Kaimiņš pratīs normāli uzsākt un sagatavoties televīzijas un radio debatēm, viņš iegūs lielāku balsu skaitu. Jautājums te ir, vai viņam aiz muguras stāvēs ļoti nopietns padomdevējs, kurš palīdzēs viņam pareizi noturēt pozīcija un atbalstīs viņu," uzsvēra politologs.     

Ziņu lente
0