Izņemot studentus un mūkus: latviešus aicina maksāt par medicīnas pakalpojumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovVeselības ministre Anda Čakša
Veselības ministre Anda Čakša - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai saņemtu piekļuvi pilnam medicīnisko pakalpojumu grozam turpmāk jāsamaksā par diviem iepriekšējiem gadiem.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Cilvēkiem, kuru valsts neapdrošina automātiski, jāsamaksā 206,4 eiro iemaksa jau šogad, lai no nākamā gada 1. janvāra saņemtu visus budžeta apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pateica veselības ministre Anda Čakša, vēsta LSM.lv.

Ministre aicina cilvēkus, kuri nemaksā sociālās iemaksas un neietilpst nevienā no grupām, kuras apdrošina valsts, veikt brīvprātīgu iemaksu uzreiz par diviem gadiem. Tāpat viņa atgādināja par to, ka, lai saņemtu pieeju pilnajam medicīnisko pakalpojumu grozam turpmāk iemaksas ir jāveic par diviem iepriekšējiem gadiem, tātad, ja cilvēks vēlas saņemt visus valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus 2020. gadā, iemaksas jāveic ne vien par 2020. gadu, bet arī par 2018. un 2019. gadu.

Забастовка семейных врачей - Рижская поликлиника - Sputnik Latvija
Briģis: "Čakšas sistēma" liks ārstiem sūtīt dažus cilvēkus nomirt

Sākot ar nākamo gadu, pilnais veselības aprūpes pakalpojumu grozs būs paredzēts tikai apdrošinātām personām, uzsvēra Čakša.

Valsts automātiski apdrošina visus legālos darbiniekus, kuri samaksājuši sociālās iemaksas vismaz par deviņiem mēnešiem, kā arī 21 personu grupu — pensionārus, studentus, mūkus un mūķenes un citus.

Visiem Latvijas iedzīvotājiem, tostarp, arī tiem, kas nemaksā sociālās iemaksas, tiks sniegts bāziskais veselības aprūpes pakalpojumu grozs — neatliekamā medicīniskā palīdzība, ģimenes ārsta pakalpojumi, kompensējamās zāles pret psihiskajām slimībām, cukura diabētu un infekcijām, onkoloģijas slimību ārstēšana, sirds un asinsvadu slimību diagnostika un tā tālāk.

Ministre pauda pārliecību par to, ka apdrošināšanas ieviešana ļaus nodrošināt lielāku veselības aprūpes pieejamību visiem iedzīvotājiem, kā arī lielākas mediķu algas.    

Ziņu lente
0