Vecmīlgrāvja iedzīvotāji protesta kārtā uzvilkuši gāzmaskas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Rīgas Brīvosta rīkos sanāksmi ar Vides dienestu sakarā ar spēcīgajām smakām Rīgas Vecmīlgrāvja mikrorajonā.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik. Vecmīlgrāvja aktīvisti izgājuši ielās, lai piesaistītu uzmanību stipras nepatīkamas smakas problēmai šajā Rīgas mikrorajonā, vēsta LSM.lv.

Protesta gājiens sākās pie Rīgas Brīvostas pārvaldes, savukārt noslēdzās pie Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas. Protesta gājienā piedalījās ap desmit aktīvistu. Viņi turēja rokās plakātus, savukārt paši bija tērpušies krāsotāju kombinezonos un gāzmaskās.

Aktīvisti pastāstīja, ka noguruši ciest smirdoņu, savukārt sūdzības Vides dienestā nelīdz. Viņi pieprasīja uzstādīt smaku monitoringa staciju.

Vides ministrijā paskaidroja, ka vairumā gadījumu iedzīvotājiem vienkārši, liekas, ka smaka ir neciešama.

"Līdz šodienai ir saņemtas 87 sūdzības. 11 sūdzības ir atzītas par pamatotām. Tas nozīmē, ka pārējos gadījumos tā smaka varētu būt jūtama iedzīvotājiem, bet tā nepārsniedz normatīvu prasības," — pastāstīja ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola.

Runājot par gaisa kvalitātes monitoringa stacijām, tad tās derētu uzstādīt visā Latvijā, lai apkārtējās vides piesārņojuma pakāpe tiktu kontrolēta nepārtraukti.

"Ir ļoti apgrūtināta cilvēka dzīves kvalitāte. Ja viņi šo smaku uztver kā nepatīkamu, tad, protams, var rasties dažādas veselības problēmas tīri psiholoģiskā ceļā. Ja cilvēks slimo ar astmu, tad viņam šīs astmas lēkmes var tikt provocētas. Varbūt ir galvassāpes," — paskaidroja Veselības inspekcijas eksperts Normunds Kadiķis.

Rīgas Brīvosta paziņoja, ka ceturtdien, 30. augustā, notiks sanāksme ar Vides dienesta pārstāvjiem, kurā tiks apspriests ātrākais problēmas risinājums.

Ziņu lente
0