Politika

Domstarpības ZZS: Kurzemes saraksta līderis neiebilst pret koalīciju ar "Saskaņu"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis pielaboja partijas kolēģa sacīto – ZZS pēc vēlēšanām neveidos koalīciju un valdību ar "Saskaņu".

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Saeimas priekšsēdētāja vietnieks Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) teju sarīkoja mazu sensāciju pirms vēlēšanām, paziņojot par sadarbību ar "Saskaņu", taču partijas vadība pielaboja viņa sacīto, vēsta Mixnews.lv.

Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Varasvīru ērkšķainais ceļš: vai tiešām Saskaņai un ZZS nāksies vienoties

Daudze, ZZS Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta līderis, uz telekanāla RigaTV 24 jautājumu par sadarbību ar "Saskaņu" pēc vēlēšanām atbildēja, ka viņš personīgi neiebilst pret to, taču lēmumu pieņem partijas locekļu vairākums.

ZZS pēc vēlēšanām neveidos koalīciju un valdību ar "Saskaņas" partiju, paziņoja ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Viņš norādīja, ka viņam nebija iespējas iepazīties ar Daudzes sacīto, taču nekā citādi uz viņa viedokli viņš reaģēt neplāno.

Sarunas par to, ka ZZS un "Saskaņa" izveidos koalīciju nākošajā Saeimā, notiek jau sen, savukārt šovasar ZZS atteicās parakstīt "Jaunās Vienotības" piedāvāto memorandu par atteikšanos no sadarbības ar "Kremļa" partijām. Taču partijas līderi nemainīgi apgalvo, ka sadarboties ar "Saskaņu" negrasās.

Saskaņā ar augustā rīkotās SKDS aptaujas datiem, par "Saskaņu" nobalsotu 21,5% vēlētāju, par ZZS – 11,5%.

Ziņu lente
0