"Kā 1941. gadā": National Interest raksturoja Vācijas JKS stāvokli

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasVācija. Berlīne
Vācija. Berlīne - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums National Interest norādīja, ka nepietiekamā finansējuma un sliktās plānošanas dēļ Vācijas flote nespēj pildīt savus galvenos uzdevumus.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Vācijas Jūras kara spēku stāvoklis ir kaunpilns Eiropas bagātākajai valstij, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The National Interest.

Nepietiekamā finansējuma un sliktās plānošanas dēļ Vācijas flote jau pašlaik nespēj pildīt savus galvenos uzdevumus. Pie tam problēma ir nopietnāka, runa nav tikai par naudas trūkumu: pēc raksta autoru domām, grūtības vērojamas visos Vācijas Jūras kara spēku komponentos, sākot no zemūdenēm un beidzot ar jūras kara aviāciju. Vācu flotes sastāvā ir sešas 212U tipa zemūdenes, taču tās visas, pēc NI datiem, ir nonākušas bēdīgā stāvoklī, lai arī Vācija aktīvi pārdod līdzīgas zemūdenes visā pasaulē. Vācijas prese to pamato ar rezerves daļu trūkumu, taču tas izklausās dīvaini Eiropas bagātākajai valstij, uzskata NI. 

Militārajās mācībās Vācijā - Sputnik Latvija
Kas nāks ar šķēpu: vācu mediji brīdina Bundesvēru par uzbrukšanu Krievijai

Tāpat raksta autori kritizēja Vācijas jūras kara aviācijas stāvokli. Pēc patruļas lidmašīnu Breguet Atlantique norakstīšanas flotes vadība 2005. gadā nolēma Nīderlandē iegādāties lietotas lidmašīnas P-3C, ko Vācijas sabiedrotie NATO pašlaik aktīvi noraksta. Pie tam bundesvēram nav iespēju uzturēt pat lietotu tehniku, un daži speciālisti uzskata, ka neviena Nīderlandē nopirktā lidmašīna nav cīņasspējīga.

Vācijas virsūdens flotes stāvoklis ir mazliet labāks, raksta The National Interest, taču arī šajā jomā vērojamas noteiktas problēmas: karakuģu neapmierinošās ekspluatācijas īpašības, turklāt šie kuģi bieži lūzt. No mūsdienu standartiem atpaliek kuģu kaujas īpatnības, konstatēja eksperti.

Raksta autori uzskata, ka Vācijas flote nonākusi situācijā, kāda bija vērojama 1941. gada pavasarī, kad Hitlera Kriegsmarine saskārās ar sabiedroto modernajiem ieročiem un nespēja tiem stāties pretī.

Iepriekš tabloīds Bild informēja, ka aizsardzības ministre Urzula fon der Laiena apsūdzēta par militārās tehnikas bojājumu slēpšanu un "statistikas pārspīlēšanu". Izdevums atgādināja, ka pērn neviena Vācijas zemūdene nav bijusi piemērota ekspluatācijai, bija iespējams izmantot mazāk nekā pusi fregašu un tanku, un tikai katru trešo kara helikopteri. Turklāt korvetēm, par kuru cīņas gatavību ziņoja aizsardzības ministre, nebija bruņojuma, kuģiem nebija vadāmu raķešu, zemūdenēm bija nepilnas ekipāžas.    

Ziņu lente
0