Austrijas ārlietu ministre pastāstīja par Putina ielūgumu politiķes kāzās

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins dāvā ziedus Austrijas ārlietu ministrei Kārinai Knaislei viņas kāzās ar finansistu Volfgangu Mailingeru
Krievijas prezidents Vladimirs Putins dāvā ziedus Austrijas ārlietu ministrei Kārinai Knaislei viņas kāzās ar finansistu Volfgangu Mailingeru - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ministre necerēja, ka Krievijas prezidents piekritīs apmeklēt viņas kāzas, un bija ļoti pārsteigta, kad mediji sāka viņu kritizēt par palocīšanos Putinam dejas laikā.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Austrijas ārlietu ministre Kārina Knaisle atzinās, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina piekrišana apmeklēt viņas kāzes bijusi ļoti negaidīta. Par to viņa pastāstīja intervijā radiostacijai Ö1.

Jūnija sākumā ārlietu ministre saskaņā ar etiķeti ielūdza kāzās kolēģus no valdības un federālo prezidentu. Pēc tam ar oficiālu vizīti Vīnē ieradās Krievijas prezidents, un Knaisle negaidot uzaicināja arī viņu.

Par to, ka Putins piekritis ierasties kāzās, Austrijas ārlietu ministre uzzināja 19. jūlijā.

Президент России Владимир Путин танцует с министром иностранных дел Австрии Карин Кнайсль на ее свадьбе с финансистом Вольфгангом Майлингером - Sputnik Latvija
Publicēts kazaku kora priekšnesuma ieraksts no Austrijas ārlietu ministres kāzu svētkiem

Knaisle atzīmēja, ka daži mediji pievērsuši pārlieku uzmanību tam, ka dejas laikā viņa viegli paklanījusies Krievijas prezidentam, un piebilda: daži izdevumi paziņojuši, ka šajā darbībā saskatāma "pakļaušanās".

"Ja esat redzējuši balles atklāšanu, vienmēr saskatāms, ka noslēgumā dāma kniksē. Krievijas prezidents palocījas iepriekš, un es uz to atbildēju ar kniksi," — neizpratnē iebilda Knaisle.

Ministre atzīmēja, ka viņu nesaista tuva draudzība ar Putinu, taču viņa uzskata Krievijas prezidentu par interesantu sarunbiedru. Piemēram, Austrijas ĀM vadītāja un KF prezidents ilgi apsprieduši arī situāciju Tuvajos Austrumos. Pēc Knaisles domām, tamlīdzīgi personiskie sakari ir svarīgi "uzticības bāzes izveidei".

Krievijas prezidents apmeklēja Austrijas ārlietu ministres kāzes 18. augustā. Kāzās viņš pabija tikai stundu, taču paspēja padejot ar Kārinu Knaisli, uzsaukt tostu, pasniegt dāvanas, pieteikt kazaku kora priekšnesumu un parakstīties uz kāzu automašīnas. Pēc svinībām viņš devās uz Vāciju, kur viņam bija paredzētas pārrunas ar kancleri Angelu Merkeli.    

Ziņu lente
0