ASV gatavo jaunu provokāciju ar ķīmiskajiem ieročiem Sīrijā

© Official U.S. Navy PageASV Jūras kara spēku kuģi jūrā
ASV Jūras kara spēku kuģi jūrā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija atmaskojusi Rietumu jaunuo provokatīvo operāciju ar ķīmisko ieroču pielietojuma imitāciju Halluza ciemā Sīrijā, kur kaujinieki nogādājuši astoņas tvertnes ar hloru.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. ASV eskadras kuģa The Sullivans pārdislokācija uz Persijas līci ar 56 spārnotajām raķetēm, kā arī stratēģiskā bumvbevēja B-1B pārvietošana uz aviobāzi Katarā ar 24 spārnotajām raķetēm "gaiss-zeme" AGM-158 JASSM liecina par gatavošanos jaunai provokācijai ar ķīmiskajiem ieročiem, kam jārada iegansts kārtējam Rietumu koalīcijas raķešu triecienam Sīrijā, informēja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

Viņš norādīja: to, ka ASV līdz ar sabiedrotajiem gatavo kārtējo agresijas aktu pret Sīriju, netieši apstiprina šo valstu augstāko amatpersonu nepamatotie apgalvojumi par nodomu "apņēmīgi" atbildēt gadījumā, ja Sīrijas valdība izmantos ķīmiskos ieročus.

"Tādējādi rietumvalstu darbības, pretēji publiskajiem paziņojumiem, ir vērstas uz kārtējo kraso situācijas saasinašanu Tuvo Austrumu reģionā un kaitējumu miera procesam Sīrijas teritorijā," — Konašenkova teikto citēja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka provokāciju gatavo teroristiskais grupējums "Haiat Tahrir Aš-Šam" ("Džebhat an Nusra", Krievijā aizliegts teroristiskais grupējums). Ķīmiskā uzbrukuma imitācijai kaujinieki jau nogādājuši Džisras Eš-Šuguras pilsētā astoņas tvertnes ar hloru, ko pēc tam izveda uz Halluza ciemu.

Šajā rajonā ieradušies kaujinieki, kuri mācījušies apieties ar indīgajām vielām britu privātās militārās kompānijas "Oliva" speciālistu vadībā. Šiem kaujiniekiem nāksies imitēt ķīmisko ieroču uzbrukumā cietušo glābšanu bēdīgi slaveno "Balto ķiveru" ietērpā.

ASV vēlas izjaukt Sīrijas armijas uzbrukumu

Par to, ka tiek gatavots uzbrukums Sīrijai, Krievijas Drošības padomes sekretāram Nikolajam Patruševam pastāstīja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons. Pēc viņa vārdiem, ASV spers tādu soli, ja Damaska "izmantos ķīmiskos ieročus".

Amerikāņi apgalvo, ka viņiem ir informācija par iespējamu ķīmisko ieroču pielietojumu no Sīrijas armijas puses, atbrīvojot kaujinieku kontrolētās teritorijas, un uz to ASV gatavas "atbildēt ar vēl spēcīgākām militārajām darbībām", nekā līdz šim. Iepriekš Boltons apgalvoja, ka ASV "redz" Sīrijas valdības plānus atsākt uzbrukumu Idlibas provincē, kam Vašingtona "apņēmīgi" atbildēs, "ja Sīrijas režīms izmantos ķīmiskos ieročus".

Vidusjūrā ienākušas Krievijas fregates

Ņemot vērā Rietumu koalīcijas plānus gatavot jaunu raķešu triecienu, Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Melnās jūras flotes fregates "Admiral Grigorovič" un "Admiral Essen" veic plānotu pārgājienu no Sevastopoles uz Vidusjūru.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps ierosinājis "citām bagātām valstīm" palīdzēt Sīrijai

Pārgājiena laikā kuģi izpildīja kaujas mācību kompleksu flotes sagatavošanas poligonos Melnajā jūrā. Piemēram, fregašu ekipāžas kopā ar helikopteriem Ka-27PL veica lidaparātu pacelšanos un nosēšanos uz kuģu klāja, organizēja zemūdenes meklēšanas un izsekošanas treniņus.

Vienlaikus, ar mērķi pārbaudīt kuģu aviācijas kompleksu sistēmu darbību, tika veikti kuģu helikopteru lidojumu nodrošināšanas komandu treniņi. Jau 25. augusta vakarā "Admiral Grigorovič" un "Admiral Essen" pievienojās Krievijas Jūras kara flotes pastāvīgajai vienībai tālajā jūras zonā.    

Ziņu lente
0