Politika

Augusta partiju reitingi: "Jaunā Vienotība" panāk līderus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība turpina zaudēt vēlētājus, savukārt "Jaunajai Vienotībai" parādījušās cerības iekļūt Saeimā.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Augustā populārākā partija Latvija joprojām paliek "Saskaņa", par kuru nobalsotu 21,5% vēlētāju, liecina LTV pasūtītās SKDS veiktās aptaujas dati.

Par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) nobalsotu 11,5% respondentu, par KPV LV partiju — 7,5%, savukārt par Nacionālo apvienību — 6,1%.

Депутат Сейма Артусc Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Jūlija reitingi: Kaimiņa aizturēšana padarījusi populārāku viņa partiju

Par "Jauno Vienotību" nobalsotu 5,1% vēlētāju par "Attīstībai/Par!" — 3,1%. Jauno konservatīvo partiju un Latvijas Reģionu apvienību atbalstītu 2,9% aptaujāto pilsoņu, savukārt partiju "No sirds Latvijai!" — 1,8%.

Par Latvijas Krievu savienību nobalsotu 1,2% vēlētāju, par partiju "Progresīvie" — 0,9%.

Taču 23% aptaujāto vēl nezina, par ko viņi balsos Saeimas vēlēšanās, savukārt 12% norādīja, ka uz vēlēšanām neies.

Salīdzinot ar jūlija reitingiem, "Saskaņa" praktiski nav izmainījusi savas pozīcijas, ZZS zaudējusi vēl vienu procentu vēlētāju, Nacionālā apvienība pazaudēja 0,7%, savukārt KPV LV ieguva pusprocentu.

Galvenais šī mēneša uzvarētājs ir "Jaunā Vienotība", salīdzinot ar jūlija reitingiem, partija pievienojusi sev klāt 2,2% vēlētāju un pārsniedza piecu procentu barjeru, tātad ieguvusi cerības iekļūt Saeimā.

Latvijas Krievu savienība pagaidām nav spējusi atkārtot KPV LV panākumu — Tatjanas Ždanokas nepielaišana vēlēšanām praktiski nav mainījusi partijas ārkārtīgi zemo reitingu.    

Ziņu lente
0