Valdība piešķīrusi katram skolēnam 7 eiro teātru un muzeju apmeklēšanai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektā daļa skolēnu iepriekšējā mācību gada laikā ne reizi neapmeklēja kultūras pasākumus ārpus skolas, "Latvijas skolas soma" aicina to labot.

RĪGA, 22. augusts – Sputnik. Latvijas valdība piešķīrusi no valsts budžeta 1 683 913 eiro, lai nodrošinātu skolēnu dalību pasākumos, kas veltīti Latvijas simtgadei, "Latvijas skolas soma" projekta ietvaros no šī gada 1. septembra līdz 31. decembrim, vēsta valdības mājaslapa.

Šī nauda ļaus segt 240 559 skolēnu no visas Latvijas izdevumus, katram skolēnam pienākas 7 eiro. šī nauda ļaus katram skolēnam apmeklēt muzejus, teātrus un citas kultūras iestādes par godu Latvijas simtgadei, kā arī doties ekskursijā pie dabas objektiem.

Лаборатория - Sputnik Latvija
Latvijas skolēni izcīnījuši balvas starptautiskajā olimpiādē

Kā liecina aptaujas, piektā daļa skolēnu iepriekšējā mācību gada laikā ne reizi nav apmeklējusi kultūras pasākumus ārpus skolas. "Latvijas skolas soma" aicina to labot un vienlaikus kļūstot par dāvanu visiem skolēniem par godu valsts simtgadei.

Līdzekļi paredzēti, lai skolēniem segtu ieejas biļešu maksu, transporta izmaksas, viesizrāžu un profesionālo radošo projektu un darbnīcu izmaksas. "Latvijas skolas somas" ietvaros tiek atbalstīta mākslas un kultūras iestāžu (teātru, muzeju, bibliotēku, arhīvu), radošo apvienību kultūras projektu apmeklēšana, kā arī dalība pasākumos, kuri ietver starpdisciplināro pieeju. Īpaša uzmanība tiek veltīta multimediju projektiem, interaktīvajiem semināriem, priekšnesumiem, kuros skolēni kļūst par aktīviem dalībniekiem.

Iniciatīva "Latvijas skolas soma" ir lielākais valsts simtgadei veltīts projekts, tajā piedalās vairāk nekā 200 tūkstoši skolēnu. Projekta ietvaros bērni no attāliem Latvijas nostūriem var apmeklēt, piemēram, Latvijas Nacionālo teātri un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, savukārt rīdzinieki – Marka Rotko mākslas centru Daugavpilī un jauno Liepājas koncertzāli.

Ziņu lente
0