Jaunais konteineru maršruts no Ķīnas atkal aizies garām Latvijai

© Sputnik / Евгений Карасев / Pāriet pie mediju bankasРабота склада временного хранения
Работа склада временного хранения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais konteineru maršruts no Ķīnas uz Eiropu tradicionāli aizgājis caur Baltkrieviju, Poliju un Vāciju.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Operators "RŽD Logistika" palaidis jaunu konteineru maršrutu no Ķīnas uz Eiropu. Vilcienu sastāvs kursēs divas reizes mēnesī, vēsta RŽD-Partner.

Jaunais dzelzceļa serviss izstrādāts sadarbībā ar Ķīnas platformu kompāniju Hunan Xiangou Express. Vilciena sastāvs kursēs maršrutā Čanša (Ķīna) – Tilburga (Holande) caur Mongoliju, Krieviju, Baltkrieviju, Poliju, Vāciju. Gaidāms, ka tranzīta laiks sastādīs 16 diennaktis. Pirmais vilciens ar 41 četrdesmit pēdu konteineru ar nepārtikas ikdienas lietošanas precēm (apģērbs, aksesuāri, kancelejas preces) jau devies cēlā 17. augustā.

Железная дорога в Латвии - Sputnik Latvija
Ķīna atklāj jaunus kravas maršrutus uz Eiropu, taču Latvija palikusi malā

"Tagad mēs redzam, ka Čanša pakāpeniski pārvēršas par kravu no Ķīnas centrālās daļas pievilkšanas centru. Šeit ir labas izaugsmes perspektīvas, kas saistītas ar vairāku ekonomikas jomu attīstību. Tilburga savukārt ir otrs lielākais transporta un loģistikas mezgls Holandē ar mūsdienīgu infrastruktūru, kura nepieciešama tranzīta vilcienu apkalpošanai ar lieliem kravu apjomiem. Savienojot šos divus punktus, jaunais serviss neapšaubāmi nesīs ieguldījumu Krievijas tranzīta potenciāla attīstībā," — atzīmēja "RŽD Logistika" pārstāve Olga Stepanova.

Ķīnas kravu tranzītā ir ieinteresētas daudzas valstis, partneru piesaistīšanas darbus veic arī Baltijas valstis, tostarp, Latvija. Taču īpašu panākumu šajā virzienā pagaidām nav. Līdz šim līdz Latvijai nokļuvuši trīs vilcieni no Ķīnas. Pirmais ieradās 2008. gada pavasarī. Kravu piesaistīšana ar jauniem spēkiem atjaunojās vien pēdējo gadu laikā. 2016. gada novembrī Rīgas ostā svinīgi sveica otro kravas vilcienu no Ķīnas, savukārt 2017. gadā, oktobra vidū, – trešo. Lielākoties tie bija piekrauti ar uzturvielu bagātinātājiem, kuri pēc tam pa jūru tiek nogādāti uz Roterdamu. Turklāt pērnā gada maijā konteinera vilciens devās pretējā virzienā no Rīgas ostas uz Ķīnu.

Ziņu lente
0