Krievijā iznīcināta Latvijas desa un Igaunijas siers

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasУничтожение санкционной продукции
Уничтожение санкционной продукции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ivangorodas apkaimēs Krievijas muitnieki atklājuši apmēram 500 kg sankcijas pārtikas preču, tika iznīcināta visa konfiscētā partija – no Latvijas un Igaunijas ievestas desas, pastētes, siers, jogurti un sviests.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Speciālisti no Rosseļhoznadzora sadarbībā ar robežsargiem atklājuši vēl vienu sankciju produktu ievešanas kanālu, pārbaudes pasākumu gaitā tika atrasta noliktava, kur glabājās ES valstīs ražotie piena un gaļas produkti, tika iznīcinātas visas konfiscētas preces – no Latvijas un Igaunijas ievestas desas, pastētes, siers, jogurti un sviests.

Iepriekš vēstīts, ka Polija, Latvija un Lietuva ieņēmušas līdera pozīcijas aizliegto produktu ievešanas KF ziņā. 2017. gadā uz Krievijas robežā aizturēti aptuveni 10,1 tūks. tonnu sankciju produkcijas – 1,7 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Сыр пармезан - Sputnik Latvija
Krievija atgrieza Latvijai kravas mašīnu ar sankciju sieru

Krievija ieviesa pārtikas produktu embargo 2014. gada augustā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 6. augustā parakstīja dekrētu, kas aizliedza vairāku veidu lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas produktu ievešanu no valstīm, kuras ieviesušas pret Krieviju vērstās sankcijas: no ASV, ES valstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas. Rezultātā tika aizliegta, gaļas, desas, zivju un jūras produktu, dārzeņu, augļu un piena produkcijas ievešana.

Neskatoties uz embargo, turpinās mēģinājumi ievest produkciju nelegāli. Kontrabandistu vidū plaši izplatījusies tā saucamā viltus tranzīta metode. Šīs shēmas ietvaros sankcijām pakļautās preces saskaņā ar dokumentiem tiek vestas uz citām valstīm, taču patiesībā tiek pārdodas Krievijas teritorijā. Krievijas muitniekiem un Rosseļhoznadzor speciālistiem labi pazīstamas organizētā viltus tranzīta pazīmes, dienesti pilnveido tamlīdzīgu pārkāpumu konstatēšanas un izskaušanas metodes.

Ziņu lente
0